Nieuws West-Vlaanderen De Coene Products zet de traditie van het oude De Coene verder met nieuwe ambities

De Coene Products zet de traditie van het oude De Coene verder met nieuwe ambities

De Coene Products zet de traditie van het oude De Coene verder met nieuwe ambities

GULLEGEM – Ooit, met als hoogtepunt het interbellum van vorige eeuw,  was de Kortrijkse meubelfabrikant De Coene een naam met wereldfaam. Het huidige De Coene -specialist van hoog kwalitatieve binnendeuren voor de bouw – etaleert vandaag grote ambities en spiegelt zich graag, weliswaar in een nichemarkt, aan het voorbeeld van wat de voorouders realiseerden. Er komt een nieuwe vestiging op de site waar Lapauw International (het bedrijf van Philippe D’heygere) nu nog is gehuisvest (Heule).

Bij de vereffening in 1977 van de houtgroep De Coene werden deze activiteiten overgenomen door de gebroeders Joseph en Paul Potteau. Vandaag zet  de jongere generatie de traditie en de activiteiten van het toenmalige De Coene verder, met de focus op technische houten binnendeuren.     

Deurenfabrikant De Coene Products uit Gullegem heeft recent de bedrijfssite en gebouwen van Lapauw International langs de Oude Ieperseweg in Heule overgenomen. Met deze forse investering in een nieuwe locatie, goed voor 36.000m² in Heule, wil de deurenfabrikant de groei ambitie van het bedrijf kracht bijzetten.

Expansie en investeringen op de huidige 30.000m² grote productiesite te Gullegem kent zijn beperkingen door de zonevreemde inplanting. De bedoeling is om op termijn het bedrijf volledig onder te brengen op de nieuwe locatie in Heule, zodat de gronden langs de Europalaan in Gullegem kunnen benut worden volgens hun actuele bestemming, namelijk als bouwgrond. De firma Lapauw op zijn beurt is van plan om de activiteiten te verhuizen, deels naar een andere locatie in de regio, deels naar Tsjechië. Om deze plannen te kunnen realiseren werd beslist om de huidige locatie te verkopen aan De Coene Products. Met de firma Lapauw werd overeengekomen dat men nog 3 tot 5 jaar op de huidige locatie kan blijven.

Visie op de toekomst

De Coene Products grijpt de verhuis ofte herlocalisatie aan om nieuwe ambities te formuleren als deurenfabriek van de toekomst. “Een nieuwe locatie met een volledig nieuw gebouw geeft de mogelijkheden om de interne productieflow af te stemmen op de huidige en toekomstige noden, maar misschien nog belangrijker is het feit dat de nieuwe fabriek gebouwd zal worden op een steenworp van de huidige locatie, zodat de werkgelegenheid voor alle 120 medewerkers gegarandeerd en haalbaar blijft”, aldus Dries Vercauteren.

De Coene Products produceert jaarlijks circa 140.000 binnendeuren met focus op technische meerwaarde. Concreet zijn dat deuren voor brandwerende, akoestische, in –of uitbraak vertragende of energiezuinige toepassingen. “In de komende jaren willen we verder groeien door te focussen op plaatsklare deuren”, aldus het management. “Anderzijds zal ook de toekomstige Europese wetgeving (EI1) voor branddeuren expansiemogelijkheden bieden.”

foto (Dirk Dekeyzer): Luc Clinckemaillie en Els Potteau, Dries Vercauteren en Griet Clinckemaillie en Pascal Vanderhaeghen (midden)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.