Nieuws West-Vlaanderen Deceuninck mag de bel beroeren op Euronext

Deceuninck mag de bel beroeren op Euronext

Deceuninck mag de bel beroeren op Euronext

151208 Euronext Bell Ring 342-ROGER IN BEURS BRUSSELDinsdagmorgen kreeg het beursgenoteerde Deceuninck (Hooglede-Gits) de eer en het genoegen om op Euronext in te staan voor de zogenaamde Bell Ringing Ceremony.  Voorzitter Pierre Alain baron Desmedt mocht in aanwezigheid van CEO Tom Debusschere, een afvaardiging van de aandeelhouders (onder wie Francis Van Eeckhout) én van het managementteam, de honneurs waarnemen. Deze protocolaire ceremonie wordt voorbehouden aan bedrijven die iets bijzonders te vieren hebben.

In het geval van Deceuninck was de aanleiding dubbel: de eerste notering van de obligaties (na de succesrijke kapitaalronde van medio november) en het feit dat Deceuninck precies dertig jaar (1985) noteert op de beurs van Brussel. Toenmalig CEO Roger Deceuninck poseerde in 1985 fier en gelukkig bij de introductie (zie foto). Een relatief klein bedrijf naar de beurs brengen was toen nog zeer risicovol. Maar Royale Belge geloofde in het verhaal en zette het licht mee op groen. De familie tekende voor de meerderheid (50 + 1 procent) van de aandelen. Het aandeel veerde vanaf dag één meteen op: van 2.610 Belgische frank naar 2.740 frank de tweede dag en naar 4.200 frank in het eerste jaar. De intrede op de beurs was een schot in de roos, tot grote voldoening van de familie Deceuninck, toen vertegenwoordigd door Roger, Michel en Lionel Deceuninck. Deceuninck heette toen nog Deceuninck Plastics, en die naam werd in 2000 afgekort tot Deceuninck tout court.

Leuk detail: de huidige voorzitter van het bedrijf, Pierre Alain baron Desmedt, begeleidde destijds de beursgang vanop de eerste rij via Bank Degroof. (KC)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.