Nieuws West-Vlaanderen Deceuninck niet alleen in de koers aan het feest

Deceuninck niet alleen in de koers aan het feest

Deceuninck niet alleen in de koers aan het feest

HOOGLEDE-GITS – In deze tijden zijn hoopgevende berichten meer dan welkom. Daar zorgt het beursgenoteerde Deceuninck voor. Niet alleen in de koers (Julian Alaphilippe werd wereldkampioen) maar ook  met zijn verbazingwekkende Q3 resultaten die zorgen voor blije gezichten bij CEO Francis Van Eeckhout en zijn gevolg. Insiders en beurskenners signaleren al enige tijd dat het aandeel Deceuninck omwille van zijn positieve flow in de gaten moet worden gehouden.

Vooruit en vooraf betrekt het management zijn personeel en andere stake holders in de hulde. “Eerst willen we onze waardering uitdrukken voor de gedrevenheid, de toewijding en flexibiliteit van onze klanten, partners en medewerkers wereldwijd”, aldus het persbericht. “Het is dankzij hen dat ons bedrijf deze storm goed doorstaat.”

De Q3 2020 resultaten zijn sterk met een omzetstijging van 7.5% tot 177.7 miljoen euro (tegenover 165.3 miljoen in Q3 2019). Deze omzetstijging werd vooral gedreven door het herstel na de vertraging omwille van Covid- 19 in Q2, een stijging van ons marktaandeel in de VS en het economisch herstel in Turkije. De omzet in de eerste negen maanden van het jaar bedraagt 467 miljoen euro wat grotendeels is lijn ligt met de 478 miljoen van vorig jaar.

De Adjusted EBITDA verbeterde van 18.4 miljoen euro in Q3 2019 tot 31.2 miljoen in Q3 2020. Deze sterke verbetering wordt verklaard door hogere volumes, de eerste positieve effecten van de herpositionering in Europa en een éénmalige impact van lagere grondstoffenprijzen. In de eerste negen maanden van het jaar steeg de Adjusted EBITDA met 22% tot 59.1 miljoen euro (of 12.6% op omzet) tegenover 48.5 miljoen (of 10.2% op omzet) vorig jaar. De netto financiële schuld daalde met 64.4 miljoen van 160.6 miljoen euro op 30 september 2019 tot 96.2 miljoen op 30 september 2020.

Wissels aan de top

Deceuninck heeft ook nog nieuws inzake HR. Bruno Humblet wordt in huis gehaald als lid van de raad van bestuur en van het audit committee. Hij brengt een schat aan ervaring mee van Procter & Gamble en Bekaert. Op de algemene vergadering van aandeelhouders in april 2021 zal de raad van bestuur Bruno voordragen als onafhankelijk bestuurder.

Verder heeft Wim Van Acker, CFO, beslist om het bedrijf te verlaten om een nieuwe wending te geven aan zijn carrière. Hij zal opgevolgd worden door Serge Piceu die de overstap maakt van BMT Aerospace en bij Deceuninck zal starten in het voorjaar van 2021.

Deceuninck werd opgericht in 1937 en behoort tot de top 3 onafhankelijke producenten van PVC en composietprofielen voor ramen en deuren. De hoofdzetel bevindt zich in Hooglede-Gits. Deceuninck is georganiseerd in 3 geografische segmenten: Europa, Noord-Amerika en Turkije & Emerging Markets. Deceuninck is verticaal geïntegreerd en beschikt over 15 fabrieken, die samen met 21 magazijnen en distributiecentra instaan voor de vereiste service en responstijd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio