Nieuws West-Vlaanderen Deceuninck toont ‘wolfpack’-allures op de beurs

Deceuninck toont ‘wolfpack’-allures op de beurs

Deceuninck toont ‘wolfpack’-allures op de beurs

HOOGLEDE-GITS – De beurskoers is een vrij volatiel gegeven en, zoals Christian Dumolin ooit zei, iets waar je nooit helemaal vat kan op hebben. Dat gezegd zijnde mag Deceuninck zich fier op de borst kloppen met een aandeel dat al zes maanden hoger en hoger klimt.  Kortom: wolfpack-allures, zoals koersmanager Patrick Lefevre het ook graag ziet.   

Het wielerteam van Deceuninck-Quick Step staat bekend omwille van zijn fameuze tussenspurtjes en teamwork. Ook het bedrijf is op basis van teamwork en onder de bezielende leiding van CEO Francis Van Eeckhout bezig aan zo’n tussenspurt die mag gezien worden. Op de beurs koerste het aandeel op zes maanden tijd naar plus 60 procent. Volgens specialisten is dat de strafste comeback bij de Belgische smallcaps.

De reden wordt toegeschreven aan de financieel gezonde situatie van het bedrijf (met onder meer een relatief spectaculaire afbouw van de netto schuldgraad) en naar een fel verbeterde markt voor de profielen van Deceuninck, wat aanleiding geeft tot meer omzet. Vooral in de VS en Turkije is er sprake van een hausse in de vraag. Europa zou, als ze de coronacrisis onder controle krijgt, ook dat groeipad moeten volgen.

Deceuninck werd opgericht in 1937 en behoort tot de top 3 onafhankelijke producenten van PVC en composietprofielen voor ramen en deuren. De hoofdzetel bevindt zich in Hooglede-Gits (BE). De groep is georganiseerd in 3 geografische segmenten: Europa, Noord-Amerika en Turkije en Emerging Markets. Deceuninck is verticaal geïntegreerd en beschikt over 15 fabrieken, die samen met 21 magazijnen en distributiecentra instaan voor de vereiste service.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.