Nieuws West-Vlaanderen Deceuninck wil met nieuwe megalening versneld inzetten op duurzaamheid

Deceuninck wil met nieuwe megalening versneld inzetten op duurzaamheid

Deceuninck wil met nieuwe megalening versneld inzetten op duurzaamheid

HOOGLEDE-GITS – Het beursgenoteerde Deceuninck laat via een persmededeling weten dat het een nieuwe Sustainability Linked Revolving Credit Facility heeft afgesloten met KBC Bank voor een bedrag van liefst 120 miljoen euro. Deze kredietfaciliteit heeft een looptijd van 5 jaar met twee opties tot verlenging met één jaar en zal worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden, waaronder de herfinanciering van bepaalde bestaande schulden maar vooral voor verdere investeringen in duurzaamheid.

 

De interest op deze kredietfaciliteit zal worden gekoppeld aan de prestaties van Deceuninck Group op drie key performance indicators inzake duurzaamheid: vermindering van uitstoot van broeikasgassen, toename van het outputvolume van gerecycleerd materiaal in de recyclingfabriek in Diksmuide en verbetering van de algemene arbeidsveiligheid.

Bruno Humblet, CEO van Deceuninck (zie foto), verklaart zich opgetogen over het verstrekte krediet. “Deceuninck is al jaren een pionier in recycling en duurzaamheid in onze sector”, aldus de CEO. Het vastleggen van 120 miljoen euro aan financiering voor de komende vijf jaar zal ons toelaten om onze investeringen in duurzaamheid te versnellen. Met de ondertekening van de SBTi-commitment letter (januari 2022) heeft Deceuninck zich geëngageerd om zeer ambitieuze doelstellingen op het vlak van milieu en uitstoot te realiseren. Deze nieuwe kredietfaciliteit zal Deceuninck in staat stellen om de investeringen te doen die nodig zijn om deze doelstellingen te realiseren en zich te blijven positioneren als een leider in het verminderen van CO2-uitstoot wereldwijd. Bovendien blijven we ons inzetten om producten te ontwerpen en te produceren met de hoogste normen op het gebied van isolatie, waardoor we de consument helpen om het energieverbruik aanzienlijk te verminderen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.