Deerlijkse Aqualex richt Aqualex France op in Rijsel

DEERLIJK - Aqualex, marktleider in drinkwatersystemen, heeft in Rijsel een volwaardige dochtervennootschap opgericht. Bedoelig is om een snelle doorbraak te realiseren op de Franse markt. Het filiaal zal geleid worden door Joffrey 'Jab' Jablonski. Hij wordt, gezien zijn lange ervaring en zijn kennis van de West-Vlaamse ondernemersmentaliteit, aangekondigd als de right man on the right place.

Aqualex was al actief op de Franse markt, van waaruit heel wat bestellingen binnen kwamen. Nu zouden de  zaken in een stroomversnelling moeten geraken. Met Joffrey Jablonski, gewezen topcoach in de hockeywereld en twintig jaar ervaring in het marktsegement van drinkwatersystemen, zijn er zoveel meer mogelijkheden. Gezien het Franse chauvinisme is een filiaal ter plaatse ook een groot pluspunt.

Aqualex rekent ook op het fraaie design van zijn toestellen, alsook op de vooruitstrevende technologie, om het verschil te maken tegenover de concurrentie. Het bedrijf van CEO Alexander Vanlerberghe wil in Frankrijk zowel de B2C klanten aanspreken als de B2B. Dat laatste marktsegement is zo goed als onontgonnen in Frankrijk, en biedt dus veel kannsen voor wie het strategische aanpakt.

Aqualex werd in 2010 opgericht door de dynamische Alexander Vanlerberghe, en heeft sindsdien enkel maar groei gekend. Dit leidde al naar meerdere Trends Gazelle attesten. In Deerlijk werken er om en bij de honderd werknemers voor Aqualex.