Nieuws West-Vlaanderen Deerlijkse snelgroeier ConXioN zet nieuwe strategische stap

Deerlijkse snelgroeier ConXioN zet nieuwe strategische stap

Deerlijkse snelgroeier ConXioN zet nieuwe strategische stap

DEERLIJK – Het Deerlijkse IT-consultancybedrijf ConXioN zet een nieuwe stap in zijn groeiverhaal. Het heeft zopas Gi.Ko Office Solutions uit het naburige Kruisem overgenomen. Beide bedrijven zijn respectievelijk al meer dan twintig en vijftien jaar actief in de IT-sector. Via deze deal breidt ConXioN zijn portfolio uit (richting printexpertise en documentbeheer) en wordt zo in één klap ook Kyocera Platinum Partner. Ook elektriciteitsgroothandel Trilec uit Erpe-Mere zet zijn schouders onder de overname.

ConXioN, het ICT-bedrijf met vestigingen in Deerlijk en Waregem, neemt Gi.Ko Office Solutions over. ConXioN’s klantenportfolio kon reeds rekenen op ondersteuning bij de digitalisering van bedrijfsprocessen dankzij een managed services aanbod waaronder cloud, netwerken en beveiliging, maar voortaan dus ook managed printing. “Deze nood merkten we vooral bij KMO’s en middelgrote bedrijven”, zo vertelt Chris Debyser, CEO van ConXioN. “Met deze uitbreiding van ons aanbod kunnen we hen nog een extra dienstverlening aanbieden. Niet alleen voorzien we nu printers, monitoring en beveiliging van de toestellen, maar we zetten zo ook verder in op efficiënt documentbeheer. Onze focus ligt immers op de moderne werkplek en veilig documenten uploaden, bewaren en beheren in de cloud is daar onderdeel van.”

Voortbouwen op printexpertise

De klanten van Gi.Ko worden voortaan bediend onder de naam ConXioN, maar de service, aanpak en expertise blijven behouden. “Door de overname kunnen wij ons juist nog meer focussen op wat belangrijk is: zorgen dat de klanten tevreden zijn, dat ze de juiste oplossingen krijgen en dat ze volledig ontzorgd worden”, laat Gino Michels van Gi.Ko weten.

Gi.Ko is een exclusieve verdeler van Kyocera, een wereldwijde speler op vlak van document- en printbeheer en bekend om hun beperkte impact op het milieu. Door de overname wordt ConXioN meteen Kyocera Platinum Partner en dus de grootste Kyocera-agent in België. “1 + 1 = 3”, zo vertelt Hendrik De Hertogh, general manager van Kyocera Document Solutions België. “Naast de versmelting van de klantenportefeuilles van Gi.Ko, ConXioN en Trilec zorgt de overname ook voor een lokale verankering, aangezien deze bedrijven hoofdzakelijk actief zijn in de West- en Oost-Vlaamse markt. We kijken ernaar uit om de open samenwerking die we hadden met Gi.Ko verder te zetten met ConXioN.”

Kers op de taart

Uniek aan de overname is ook dat Philippe Meert, bestuurder van Trilec, investeert in het document management aanbod van ConXioN. Trilec is een Belgische groothandel met 15 vestigingen in elektrisch materiaal, kabels, lampen en verlichting. Zij stellen 200 medewerkers te werk, de hoofdzetel bevindt zich in Erpe-Mere.

Philippe Meert licht deze beslissing toe: “Ook wij moeten mee evolueren. Door deze samenwerking komen we tot een ideale kruisbestuiving wat betreft printing, waarbij wij focussen op elektriciteit en ConXioN op data. Zo kunnen we onze klanten een heel brede service aanbieden.”

Dergelijke samenwerkingen zijn ConXioN niet vreemd. “De term ‘cocreatie’ staat bij ons inderdaad centraal,” zegt Debyser. “Dit hebben we reeds bewezen met het ConXioN Experience Center dat tot stand kwam in samenwerking met Microsoft en wat van toegevoegde waarde is voor onze klanten en prospecten.”

Voor ConXioN past de overname in het groeiverhaal dat het bedrijf schrijft. Zelfs in coroantijden kwamen er 15 nieuwe werknemers bij (van 80 naar95). Er werd ook geïnvesteerd in een , partnership met Club Brugge. Ondanks de coronaperiode koerst het bedrijf van Chris Debyser van 18,9 miljoen euro naar een grote 20 miljoen euro omzet.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Oostende, Roeselare
Oostende

Titeca volhardt in zijn overnamepolitiek

ROESELARE - Aan een sneltreintempo blijft de Roeselaarse accountancygroep Titeca zijn activiteiten uitbreiden, en dat steevast via overname van gelijkgestemde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.