Nieuws West-Vlaanderen Delta Light wordt sponsor van oudste universiteit van Milaan

Delta Light wordt sponsor van oudste universiteit van Milaan

Delta Light wordt sponsor van oudste universiteit van Milaan

WEVELGEM – Het West-Vlaamse Delta Light, wereldspeler inzake architecturale verlichting en verlichtingsoplossingen, is sponsor geworden van de Politecnica universiteit van Milaan, de oudste en één van de meest eerbiedwaardige instellingen van designstad Milaan en a fortiori van het het land. Het daar gedoceerde MBA-programma staat bekend als top of the bill. Delta Light, het familiebedrijf van Paul Ameloot en zijn zonen dat zelf hoog aangeschreven staat, werkt al enkele jaren samen met de studenten van de Politecnica universiteit.    

De geschiedenis van de Politecnica di Milano is verweven met de rijke Italiaanse traditie op het vlak van architectuur, design en engineering. De universiteit heeft zijn thuisbasis op het beroemde Milanese plein dat genoemd is naar de vader van alle uitvinders, Leonardo da Vinci.

De roots van de universiteit gaan terug tot in 1863, en daarmee is de Politecnica di Milano ook de oudste universitaire instelling van de Noord-Italiaanse stad en de beroemdste van het hele land voor engineering, design en architectuur. Zowat 45.000 studenten volgen er cursus, waaronder steeds meer buitenlanders. Naast Milaan, wordt er onder dezelfde vlag ook gedoceerd in zeven naburige Noord-Italiaanse steden. Kortom, wie Politecnica zegt, denkt klasse.

De Milanese universiteit staat ook bekend voor zijn inspanningen en resultaten op het vlak van research en ontwikkeling. Delta Light werkt al enkele jaren samen met de Milanese bollebozen, en meer bepaald met het Laboratorio Luce, waar de familie Ameloot nu sponsorgeld voor vrij maakt. Delta Light presenteert jaarlijks zijn innovaties in de zogenaamde Lighting Bible. In Italië wist het zopas ook nog een prestigieus referentiecontract in de wacht te slepen. Het Italiaans paviljoen op de Biënnale van Venetië (die eind deze week de deuren opent) wordt integraal verlicht door West-Vlaamse armaturen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.