Nieuws West-Vlaanderen Dicogel en Begro versmelten tot Dicofoods

Dicogel en Begro versmelten tot Dicofoods

Dicogel en Begro versmelten tot Dicofoods

ARDOOIE – De West-Vlaamse diepvriesbedrijven Dicogel en Begro versmelten tot een nieuwe entiteit onder de naam Dicofoods. Beide pioniers in de markt van diepvriesgroenten behoren al langer tot dezelfde groep. De naamswijziging wordt gezien als een logische stap in hun wereldwijde groei als smaakmaker in premium vriesverse producten. Dicofoods is een van de toonaangevende Europese smaakmakers in diepvriesgroenten, -fruit, en -kruiden e telt 450 werknemers die allen mee instaan voor 220 miljoen euro aan omzet. 

 

Het familiebedrijf met hoofdkantoor in Ardooie en een tweede vestiging in Moeskroen (België) levert een gevarieerd aanbod aan klanten in de foodservice, retail en industrie, en dat verspreid over 100 landen wereldwijd.  Jaarlijks worden er zo’n 200.000 ton groenten, fruit en kruiden verwerkt en gecommercialiseerd.  De groep telt 450 werknemers en heeft een jaaromzet van 220 miljoen euro.

Pionier in de sector

Ardooie en omstreken wordt vandaag gezien als een hub voor de diepvriessector. Roger Dick mag zonder meer als een pionier worden beschouwd.  Hij stond in 1971 met Westfro mee aan de wieg stond van het IQF-invriezen van groenten, en ging in 1980 zijn eigen weg met Dicogel.  Vier jaar later (1975) begon ook Begro, dat al langer actief was als leverancier van gesneden wortelen voor de conserven- en diepvriesgroente-industrie, ook zelf met het invriezen van groenten.  In 2002 versmelten beide ondernemingen tot één bedrijf onder impuls van de familie Dick.
De afgelopen jaren stonden in het teken van innoveren en investeren in een toekomstgericht bedrijf.  Vanaf 2022 willen Dicogel en Begro onder één entiteit (Dicofoods) de eenheid binnen de groep verstevigen en hun positie in de internationale foodmarkt versterken.  De nieuwe huisstijl en naam is de kers op de taart.

Rijk verleden, toekomstgerichte ambities

Dicofoods bouwt op een rijke ervaring in het invriezen van groenten.  Dit gaat gepaard met een duidelijke focus op innovatie.  Duurzaam ondernemen en zorg voor de planeet zitten diepgeworteld in het DNA van Dicofoods.  Hiervoor legt Dicofoods de focus op zoveel mogelijk lokaal gekweekte groenten en een energie-efficiënte productie.  Investeringen in state-of-the-art verpakkingslijnen en innovatieve productontwikkeling in samenwerking met de klant, ondersteunen deze ambities.

Wie innovatie zegt, zegt ook technologische vooruitgang.  Dicofoods heeft de afgelopen jaren dan ook geïnvesteerd in automatisatie met onder mer een nieuw volautomatisch hoogbouwmagazijn en optische sorteerders op de productie- en verpakkingslijnen. Bovendien zet Dicofoods in op digitalisering om zijn klanten wereldwijd nog beter van dienst te zijn.  Via het programma mydicofoods heeft de klant 24/7 toegang tot het volledige productaanbod en alle productinfo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.