Nieuws West-Vlaanderen Digitale dienstengroep ‘make it fly’ organiseert aflossing van de wacht en trekt vers kapitaal aan

Digitale dienstengroep ‘make it fly’ organiseert aflossing van de wacht en trekt vers kapitaal aan

Digitale dienstengroep ‘make it fly’ organiseert aflossing van de wacht en trekt vers kapitaal aan

BRUGGE – De vanuit Brugge ontstane digitale dienstengroep make it fly zet een nieuwe stap. Oprichtster en sterke vrouw Véronique Dugardyn geeft de fakkel door aan haar twee zonen die zo 50 procent verwerven. Gelijktijdig wordt met private equity speler Green Park Investment Partners een nieuwe financiële en soliede partner aan boord gebracht in het kapitaal. Het new look make it fly telt nu 4 ervaren partnerbedrijven: Duo in Brugge, Nascom in Genk, Corecrew in Gent en nu ook Mediasoft in Hasselt.

 

 

Make it fly (70 medewerkers, 6,5 miljoen euro omzet) begeleidt zijn klanten in hun digitale transformatie, e-business, IT, marketing en digitale strategie. De expansie van make it fly maakt het mogelijk om de digitale business van de klanten verder innovatief uit te bouwen en ook om grotere internationale projecten aan te trekken.
Make it fly is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met 70 medewerkers en een omzet van 6, 5 miljoen euro.

Rond deze tijd werd het aandeelhouderschap van make it fly herschikt. Mathieu Cardinael (CEO) en Laurent Cardinael (CFO), de twee zonen van Véronique Dugardyn, tekenen nu samen voor 50% en de private equity partner Green Park voor de overige 50 procent. Véronique Dugardyn zelf blijft actief om het commerciële team te blijven aansturen. De familiale verankering blijft via haar zonen verzekerd.

De roots van make it fly gaan terug tot in 1996. Toen richtte Dugardyn het Brugse Duo op. Duo behoorde zo tot de pioniers van het web in België. “Ooit begonnen als web development bureau zijn we ondertussen geëvolueerd naar een digital factory met een passie voor oplossingen op maat”, aldus Véronique Dugardyn. “Of dit nu over automatisering, complexe websites, digitale strategieën of mobile apps gaat, voor ons draait het om klantgericht vernieuwen. Samen met onze collega’s bij Nascom, Corecrew en Mediasoft vormen we een team van meer dan 70 experten met een uitgebreide knowhow.”

Blijde intrede van private equity

De overname van Nascom dateert van januari 2016. Corecrew kwam er bij in mei 2020. Mediasoft trad pas recent toe tot de groep make it fly. De blijde intrede van Green Park wordt als cruciaal ervaren. Green Park investeert sinds 2010 in kleine en middelgrote bedrijven in de Benelux met focus op buyouts, groeifinanciering en/of partnerships. Daarbij wordt graag en nauw samengewerkt met gedreven ondernemers of management teams, waarbij zij actieve ondersteuning en financiering voor verdere groei bieden. Green Park mikt altijd op het bestendigen van groei en het realiseren van toegevoegde waarde op basis van een strategisch plan. Green Park Investment Partners is gevestigd aan de Coupure in Gent.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.