Nieuws West-Vlaanderen Dochter van Paul Renson geeft met start-up concrete invulling aan de notie ‘thuiswerken’

Dochter van Paul Renson geeft met start-up concrete invulling aan de notie ‘thuiswerken’

Dochter van Paul Renson geeft met start-up concrete invulling aan de notie ‘thuiswerken’

WAREGEM – Charlotte Renson, dochter van de bekende Waregemse ondernemer Paul Renson, voelt op haar beurt het ondernemersbloed door haar aderen stromen. Ze pakt met haar start-up Amani Spaces uit met een idee dat in deze tijden van telewerken aanvoelt als het spreekwoordelijke gat in de markt opvullen: praktische en cosy units die in de eigen tuinomgeving kunnen ingezet worden als thuiskantoor, maar buiten de kantooruren even goed als hobbyruimte.   

Voor wie in zijn of haar woning niet over een eigen bureau – of op z’n minst een afgesloten ruimte –  beschikt, is thuiswerken niet evident. En dan is een tuinkantoor misschien wel het overwegen waard. Zeker als je er over hetzelfde comfort beschikt als binnenshuis en de afwerking ervan net zo top is.

Met Amani Spaces lanceert TEW-er Charlotte Renson (29) haar eigen start-up. Samen met productontwikkelaar en bouwkundig ingenieur Bruno Claeys (32) zet ze daarmee haar kijk op ‘tuinkantoren’ in de praktijk om: als een extra eigen ruimte die design en comfort ademt. Modulair opgebouwd, tot in de puntjes afgewerkt en net zo goed polyvalent inzetbaar: van thuiskantoor over praktijk-, hobby-,  of ontspanningsruimte tot zelfs gastenverblijf of tiny house. Charlotte Renson werkte in een eerder leven bij E&Y, maar de roep van het zelfstandig ondernemerschap was te sterk. Met een deel eigen vermogen, maar vooral met een win-win lening, loopt ze nu haar droom achterna.

Plug & play systeem 

“Nog te vaak wordt modulair en prefab bouwen stiefmoederlijk behandeld, nochtans is dat perfect te combineren met design en comfort op maat,” aldus Charlotte Renson, dochter van Paul Renson, CEO van het gelijknamige familiebedrijf in ventilatie, zonwering en outdoor living uit Waregem. Samen met Bruno Claeys is zij de drijvende kracht achter Amani Spaces, een start-up die komaf wil maken met de perceptie van het ‘prefab kantoor als container in de tuin’.

“Met Amani Spaces streven we naar de perfecte combinatie tussen industriële efficiëntie enerzijds en hoogwaardige afwerking anderzijds”, aldus Charlotte. “De modulaire units worden als een ‘plug & play’ systeem snel en onder de beste omstandigheden geprefabriceerd in het atelier. Tegelijk zijn die sterk personaliseerbaar. Elke klant kan zijn eigen unit samenstellen op basis van verschillende opstellingen, kleuren en materialen. De plaatsing van een Amani Space neemt amper 1 dag in beslag, zonder dat daar een betonfundering aan te pas komt.”

Zichzelf bevragen

Om haar punt te maken richtte Charlotte haar eerste unit zélf in als kantoor. “Niets leerrijker dan onszelf af te vragen waaraan onze eigen ideale kantoorruimte moet voldoen”, zegt ze zelf. En dan kom je volgens Renson al gauw uit bij een comfortabele werkomgeving met veel daglicht, aangename binnentemperatuur en een goeie akoestiek, afgewerkt met oog voor detail en een inspirerend interieur op maat. Maar net zo goed ook bij hoogwaardige en duurzame materialen. Het zijn ruimtes waar esthetiek, modulariteit en comfort samensmelten tot een unieke beleving.

Design en comfort

“Ik ben al lange tijd gefascineerd door de enorme invloed die een omgeving heeft op ons gemoed en algemeen welzijn”, aldus Charlotte Renson. “In sommige ruimtes breng je graag tijd door, en raak je geïnspireerd. In andere dan weer niet. Met decennia lange familie expertise in gezond en comfortabel bouwen en mijn eigen passie om ruimtes te creëren waar mensen het beste van zichzelf kunnen geven, heb ik in 2020 de sprong gemaakt naar het ondernemerschap. Amani Spaces was geboren. Design en comfort zijn ook bij Amani Spaces de belangrijkste drijfveren in productontwikkeling. Zonwering en ventilatie zit logischerwijze mee in onze units verwerkt. En wat het interieur betreft, laten we ons bijstaan door architecten en interior designers, zodat ook hier deze basiswaarden duidelijk naar voor komen.”

Multifunctioneel inzetbaar

Thuiswerken is in de huidige omstandigheden plots voor velen een verplichting geworden, maar was voor heel wat freelancers, zelfstandigen en vrije beroepen al langer gemeengoed. Zij kunnen dankzij Amani Spaces voortaan in hun eigen inspirerende thuiskantoor aan de slag, individueel of om klanten te ontvangen, zonder in te boeten aan comfort. Een integraal en fraai afgewerkte basisunit in het beste hout (LVL), is 12 vierkante meter groot (4 x 3). Klanten kunnen wat afwerking betreft op hun eigen wensen bediend worden.

Maar de moduleerbare units zijn net zo goed inzetbaar als hobby- of ontspanningsruimte of zelfs gastenverblijf en tiny house. De toepassingen zijn net zo eindeloos als de personaliseerbaarheid. De productie van de units gebeurt in een eigen atelier in Waregem. In een eerste fase wordt unilateraal gemikt op de Belgische markt, op termijn wordt ook het buitenland niet uitgesloten.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.