Nieuws West-Vlaanderen Donald Muylle verkoopt nu ook in Rijsel keukens alsof het voor hemzelf was

Donald Muylle verkoopt nu ook in Rijsel keukens alsof het voor hemzelf was

Donald Muylle verkoopt nu ook in Rijsel keukens alsof het voor hemzelf was

ROESELARE – In eigen land heeft Dovy Keukens op goed tien jaar tijd zowat de hele landkaart bezet met vestigingen in alle uithoeken, ook in Wallonië. Het buitenland was tot hiertoe ‘terra ingognita‘.   Maar daar komt nu verandering in. Rijsel krijgt de eer om een eerste vestiging te mogen ontvangen van de West-Vlaamse keukenbouwer. Een in het Frans gebracht tv-spotje van Donald Muylle (zoiets in de zin van: “On construit votre cuisine en Belgique“) wordt voorlopig niet uit de kast gehaald. Maar er is wel al een campagnebeeld (zie foto).

   

Dovy blijft groeien en volop investeren in de toekomst. Momenteel telt het bedrijf 37 toonzalen, 36 in België en 1 in Frankrijk. De 36ste toonzaal in België ging onlangs open in Dilbeek. Zopas werd ook de rode loper uitgerold voor de eerste toonzaal over de landsgrenzen heen. De deuren gingen wagenwijd open voor het groot publiek in de Noord-Franse stad Rijsel (Lille).

1 mei 1980 was een mijlpaal in de geschiedenis want op die dag kwam Dovy Keukens op de markt. Toen wisten we nog niet dat Dovy een grote speler zou worden in de Belgische keukenbranche. 42 jaar later telt is Dovy een begrip. Het bedrijf van voorman Donald Muylle heeft in Roeselare een fabriek van 55.000 m2 en telt ook 650 professionele werknemers. 42 jaar later blijft de visie van vroeger nog altijd behouden: keukens bouwen aan een betaalbare prijs door het uitschakelen van tussenpersonen en het rechtstreeks leveren van fabrikant naar klant.

Etalage in le Vieux Lille

Met het station Lille Europe in de onmiddellijke nabijheid opende Dovy een nieuwe toonzaal in het oude stadscentrum van Rijsel. Het pand langs de Boulevard Carnot 32 is centraal gelegen. Daar worden 15 keukens in de kijker gezet, allemaal gepresenteerd volgens de laatste trends en uitgerust met de nieuwste keukensnufjes en toestellen.

Mario Muylle, zoon van en verantwoordelijk voor de verkoop en marketing binnen het bedrijf vertelt er het volgende over: “Dovy is niet nieuw op de Franse markt. Heel wat Franse klanten vonden al hun weg naar onze vestigingen die dicht bij de grens gelegen zijn. Onze toonzaal in Moeskroen, die in mei de deuren opende, ligt overigens ook vlakbij de grens. We hebben dus zeker al een klantenbestand opgebouwd. De keuze voor Frankrijk is logisch: vanuit onze productievestiging in Roeselare is het niet ver om onze afgewerkte keukens ter plaatse te gaan leveren. We willen daar onze Belgische kwaliteit promoten.”

“Bonjour, je suis Donald Muylle“

De alombekende tv-spot met Donald Muylle in de hoofdrol bestaat ook al langer in het Frans. “We maken ook in België onder de taalgrens reclame op radio en tv, uiteraard in het Frans”, zegt Donald Muylle zelf. “Maar het is nog niet de bedoeling om Dovy Keukens in Frankrijk te bestormen met grote reclamecampagnes. We zullen de markt daar eerst even aftasten. Grote plannen om uit te breiden in Frankrijk hebben we voorlopig nog niet. We zullen eerst kijken hoe we daar voet aan de grond krijgen en op basis van onze ervaringen en de vraag vanuit de markt verder bepalen welk groeipotentieel er is.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.