Edgard & Cooper haalt nog eens 20 miljoen euro vers kapitaal uit de markt
KORTRIJK - Het Kortrijkse Edgard & Cooper, bekend van zijn voedingsproducten voor honden en katten, wist sinds zijn oprichting al… Lees meer
Het verduurzamen van de supply chains kreeg tijdens de coronacrisis minder aandacht. Nochtans liggen er aan het water en op het spoor nog een heleboel opportuniteiten voor bedrijven. Dat ervaart ook Dumoulin Bricks uit Roeselare, dat sinds 2015 inzet op transport via het water. Wat zijn de mogelijkheden voor jouw bedrijf? POM West-Vlaanderen en VIL brengen het in kaart.
Sinds 2012 produceert Dumoulin Bricks vanuit Roeselare snelbouwstenen voor bouwprojecten verspreid over het hele land. Om iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn, wordt nu al 5 jaar ingezet op vervoer over het water.
“In mei 2015 hebben we een shift gemaakt en een depot aan het water in Genk geopend. Van daaruit kunnen we die regio nu veel beter servicen”, vertelt Charlotte Vandermersch, verantwoordelijke marketing en communicatie bij Dumoulin Bricks.
De hoofdzetel van Dumoulin Bricks bevindt zich op slechts een korte afstand van de haven van Roeselare. Bovendien was transport via het water een boot die ze absoluut niet wilden missen. “Per schip sparen we 50 vrachtwagens uit. Ook al is de vaartijd 28 uur, toch betekent dat een enorme tijdswinst gelet op het feit dat men de reistijd van vrachtwagens niet kent met een passage langs het drukke Antwerpen of Brussel.”
Dumoulin Bricks gelooft dan ook in de vele opportuniteiten die er nog voor andere bedrijven liggen. “Vandaag vraagt het een investering om de omschakeling te maken, maar hoe meer we gebruik maken van het water en heen- en terugvrachten met andere bedrijven kunnen combineren, hoe interessanter het voor iedereen is en hoe groter het aanbod aan schepen zal worden.”
Duurzame transportoplossingen, de impact en mogelijkheden zijn voor elk bedrijf en elke goederenstroom anders. Het vraagt ook behoorlijk wat rekenwerk om een gefundeerde beslissing te nemen. Daarom brengen POM West-Vlaanderen en het multimodaal adviespunt van VIL jouw alternatieven in kaart en rekenen ze er de financiële businesscase van door.
“We bieden een grondige analyse van wat de modal shift voor jouw bedrijf kan betekenen”, klinkt het bij de initiatiefnemers. “We identificeren de opportuniteiten en stellen een alternatieve, haalbare aanpak voor. Daarbij houden we rekening met de kostprijs, de lead-time door-to-door en de CO2 footprint.”
“Er ligt nog zoveel voor het grijpen en ik denk dat zulke businesscases heel wat ogen gaan openen voor de deelnemende bedrijven”, verwacht Vandermersch.
Laat hier gratis jouw eigen businesscase uitrekenen.
Deze actie maakt deel uit van het relanceplan van de Provincie West-Vlaanderen. Het volledige plan kan je hier bekijken.
KORTRIJK - Het Kortrijkse Edgard & Cooper, bekend van zijn voedingsproducten voor honden en katten, wist sinds zijn oprichting al… Lees meer
IZEGEM - Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Die kansen laat meubelfabrikant Durlet uit Izegem niet liggen. De showroom werd namelijk… Lees meer
BRUGGE - Loreca, de ingenieuze start-up van de West-Vlaamse high potential Bart-Jan Leyts, versterkt zich aan de top met de… Lees meer
WAREGEM - De Waregemse projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt realiseerde in 2022 en recordomzet van 115 miljoen euro. Dat is 15 procent… Lees meer
GULLEGEM - Aquafin, in Vlaanderen verantwoordelijk voor 88% van de zuivering van alle huishoudelijk afvalwater, heeft bij de CGK Group… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen