Nieuws West-Vlaanderen Dumoulin Bricks over modal shift: “De boot niet missen”

Dumoulin Bricks over modal shift: “De boot niet missen”

Dumoulin Bricks over modal shift: “De boot niet missen”

Het verduurzamen van de supply chains kreeg tijdens de coronacrisis minder aandacht. Nochtans liggen er aan het water en op het spoor nog een heleboel opportuniteiten voor bedrijven. Dat ervaart ook Dumoulin Bricks uit Roeselare, dat sinds 2015 inzet op transport via het water. Wat zijn de mogelijkheden voor jouw bedrijf? POM West-Vlaanderen en VIL brengen het in kaart.

Sinds 2012 produceert Dumoulin Bricks vanuit Roeselare snelbouwstenen voor bouwprojecten verspreid over het hele land. Om iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn, wordt nu al 5 jaar ingezet op vervoer over het water.

“In mei 2015 hebben we een shift gemaakt en een depot aan het water in Genk geopend. Van daaruit kunnen we die regio nu veel beter servicen”, vertelt Charlotte Vandermersch, verantwoordelijke marketing en communicatie bij Dumoulin Bricks.

Duurzame shift

De hoofdzetel van Dumoulin Bricks bevindt zich op slechts een korte afstand van de haven van Roeselare. Bovendien was transport via het water een boot die ze absoluut niet wilden missen. “Per schip sparen we 50 vrachtwagens uit. Ook al is de vaartijd 28 uur, toch betekent dat een enorme tijdswinst gelet op het feit dat men de reistijd van vrachtwagens niet kent met een passage langs het drukke Antwerpen of Brussel.”

Dumoulin Bricks gelooft dan ook in de vele opportuniteiten die er nog voor andere bedrijven liggen. “Vandaag vraagt het een investering om de omschakeling te maken, maar hoe meer we gebruik maken van het water en heen- en terugvrachten met andere bedrijven kunnen combineren, hoe interessanter het voor iedereen is en hoe groter het aanbod aan schepen zal worden.”

Laat gratis jouw eigen businesscase uitrekenen

Duurzame transportoplossingen, de impact en mogelijkheden zijn voor elk bedrijf en elke goederenstroom anders. Het vraagt ook behoorlijk wat rekenwerk om een gefundeerde beslissing te nemen. Daarom brengen POM West-Vlaanderen en het multimodaal adviespunt van VIL jouw alternatieven in kaart en rekenen ze er de financiële businesscase van door.

“We bieden een grondige analyse van wat de modal shift voor jouw bedrijf kan betekenen”, klinkt het bij de initiatiefnemers. “We identificeren de opportuniteiten en stellen een alternatieve, haalbare aanpak voor. Daarbij houden we rekening met de kostprijs, de lead-time door-to-door en de CO2 footprint.”

“Er ligt nog zoveel voor het grijpen en ik denk dat zulke businesscases heel wat ogen gaan openen voor de deelnemende bedrijven”, verwacht Vandermersch.

Laat hier gratis jouw eigen businesscase uitrekenen.

Deze actie maakt deel uit van het relanceplan van de Provincie West-Vlaanderen. Het volledige plan kan je hier bekijken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.