Nieuws West-Vlaanderen Durffonds Vendis koopt zich in bij Legio Group

Durffonds Vendis koopt zich in bij Legio Group

Durffonds Vendis koopt zich in bij Legio Group

overstockHet Belgische investeringsbedrijf Vendis Capital heeft een minderheidsaandeel genomen in de West-Vlaamse Legio Group, het moederbedrijf achter de concepten X2O (sanitair) en Overstock (Garden en Home). Met de investering wil Vendis de verdere groei van de groep ondersteunen. X²O heeft momenteel achttien winkels in België en sinds kort ook drie vestigingen in Nederland. Overstock Home heeft dertien filialen in België. Legio Group werd in 2004 opgericht door huidig CEO Jan Ollevier. “We denken met Vendis de juiste partner aan boord te hebben gehaald voor de verdere uitbouw van de groep,” aldus Ollevier. “Vendis is gespecialiseerd in de consumentensector en heeft heel wat ervaring met het uitrollen van succesvolle retail concepten, zowel nationaal als internationaal.”

Ook Vendis zelf is kennelijk gelukkig met de hele operatie. “We zijn heel tevreden met onze investering in Legio Groep,” zegt partner Michiel Deturck namens Vendis. “De groep heeft sinds haar oprichting een prachtig groeitraject afgelegd en heeft op korte tijd een sleutelpositie verworven in de Belgische badkamer- en tuinmeubelmarkt. We volgen Jan en zijn team al geruime tijd en zien ernaar uit om een bijdrage te kunnen leveren aan de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf.” (KC)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.