Nieuws West-Vlaanderen Ekopak versiert miljoenencontract in Limburg

Ekopak versiert miljoenencontract in Limburg

Ekopak versiert miljoenencontract in Limburg

TIELT – Het sinds kort beursgenoteerde West-Vlaamse milieutechnologiebedrijf Ekopak van CEO Pieter Loose en minderheidsaandeelhouder Marc Coucke, heeft een miljoenencontract op zak. Het in Tessenderlo gevestigde chemieconcern Vynova laat er zijn waterinstallaties vernieuwen. Vynova is een internationaal chemieconcern actief in de productie van pvc en chlooralkali-producten, die onder andere in de bouwsector, de medische wereld, de voedingsindustrie en de farmaceutische sector gebruikt worden.

 

Met dit project bevestigen Ekopak en Vynova het belang van duurzaam proceswater voor de hele chemiesector. “Wij helpen bedrijven hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren”, zegt Pieter Loose, CEO van Ekopak. “Water is kostbaar. Onze innovatieve installaties recycleren, herwaarderen en optimaliseren water uit alternatieve waterbronnen. Zo reduceren we de water voetafdruk van het bedrijf. Het resultaat is dus een recurrente economische en ecologische besparing. We besparen geld en water.”

“Constante kwaliteit en betrouwbaarheid van proceswater is cruciaal voor een chemiebedrijf”, zegt Dimitri Wouters, site manager van Vynova Belgium. “Met Ekopak kunnen we daar ook nog het aspect duurzaamheid aan toevoegen. Zo zullen we dankzij de membraantechnologie van de nieuwe installatie binnenkort geen grondwater meer gebruiken voor de aanmaak van deminwater, verminderen we onze afvalstromen en verlagen we verder de ecologische voetafdruk van onze site.”

Ekopak zal een demin-installatie bouwen en installeren die de Vynova-site in Tessenderlo zal voorzien van meer dan één miljoen kubieke meter zuiver en duurzaam proceswater per jaar. De werken starten in juni 2021 en de oplevering van de installatie is voorzien voor het derde kwartaal van 2022.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.