Electro Depot

Electro Depot België heeft nieuwe vestiging in Ring Shopping

Kortrijk - Electro Depot heeft haar deuren in Ring Shopping in Kortrijk geopend. Na Gosselies, Awans, Anderlecht en Oostende zal ook de regio rond Kortrijk zich kunnen wennen aan goedkoper winkelen... Want voor de laagste prijs gaat dit merk elke dag.

Kurt Steelandt, Marketing & E-commerce: “Electro Depot is een succesverhaal in Frankrijk, opgericht in 2004 beschikt de winkelketen er ondertussen over 80 vestigingen. De winkelketen werkt onder de HTM groep waartoe onder andere ook Boulanger behoort. De groep zelf is voor het grootste deel in handen van de holding boven Auchan, Kiabi, Decathlon, Norauto, … Het concept is eenvoudig en duidelijk: een low cost onderneming met vestigingen waarin alle elektro toestellen onmiddellijk beschikbaar zijn. Electro Depot wordt door de pers vaak omschreven als de Colruyt van de elektro. Een magazijn als winkel, zonder overbodige luxe met een laag energieverbruik. Gemakkelijk bereikbaar met de wagen, zodat de klant zelf onmiddellijk toestellen kan meenemen, want niets is gratis. Daardoor betaalt de klant wel nooit mee aan diensten waarop hij geen beroep wenst te doen.”

Geen verkopers

De medewerkers in de winkel zijn geen verkopers, ze zullen, in tegenstelling tot elders, nooit bepaalde toestellen opdringen, in ruil voor een extra commissie. Kurt Steelandt: “Hun taak is klanten begeleiden in wat voor hun behoeften het perfecte toestel is. Het merk van het toestel speelt hierin nooit de belangrijkste rol. De klant vraagt wat die wenst dat een toestel dient te kunnen en de medewerkers stellen één of meerdere producten voor. De klant heeft voor een bepaald toestel altijd de keuze tussen een instapmodel dat beantwoordt aan de basisbehoeftes, een toestel van één van de eigen huismerken of een toestel van een gekend merk. Voor de huismerken ‘By Electro Depot’ staat de holding zelf garant voor de beste prijs/kwaliteitsverhouding.”

Electro Depot verwacht om binnen de 5 jaar te kunnen groeien tot 20 vestigingen in gans België, gelijkmatig verdeeld over de beide taalgebieden, en voorziet hiermee zo 400 extra jobs te kunnen creëren.