Loreca versterkt zijn managementteam
BRUGGE - Loreca, de ingenieuze start-up van de West-Vlaamse high potential Bart-Jan Leyts, versterkt zich aan de top met de… Lees meer
MIDDELKERKE – De Pierre Wynants Trophy is een van de meest begeerde onderscheidingen voor wie zich wil manifesteren in het betere culinaire genre. Zopas ging Elien Verhulst met de gouden plak aan de haal. Ze baat het Middelkerkse restaurant Vlass uit.
Tijdens Horeca Expo organiseerden de Mastercooks of Belgium de Trophy Pierre Wynants. Twee Nederlandstaligen en drie Franstaligen kruisten de pollepels en wilden de Trophy Pierre Wynants 2022 binnenhalen. Zij werden na lezing van hun ingezonden recepten geselecteerd door een jury van Mastercooks of Belgium. De kandidaten moesten met Belgische producten werken. Voor het voorgerecht was het basisingrediënt knolselder dat gecombineerd moest worden met seizoen producten uit de Mystery Box die MABRU (de Brusselse vroegmarkt) had samengesteld. In het glas kwam daarbij de Ruffus Brut Sauvage. Voor het hoofdgerecht moest men aan de slag met grijze garnalen, die de kandidaten ongepeld geleverd kregen. Daar hoorde volgens de organisatoren een vrij te kiezen Kasteelbiertje bij. Afsluiten moest gebeuren met een dessert op basis van Callebaut chocolade en Rombauts Espresso Royal.
Elien Verhulst, van restaurant Vlass te Middelkerke, werd finaal uitgeroepen tot de grote winnaar. Zij mocht samen met commis Shane Verkest, sommelier Kenzo Lauwereins en coach Stefaan Lauwereins van restaurant Vlass (Middelkerke) de gouden medaille en een replica van de trofee in handen nemen. Zij mag ook België vertegenwoordigen op de Europese Chef Challenge volgend jaar in Rimini en indien ze ook daar geselecteerd wordt, gaat ze door naar de Global Chef Challenge.
Net uit de boot viel Michaël Van Liere van restaurant De Kruidenmolen uit De Haan. Hij bracht commis Lucas Maes en sommelier Eline Becue mee en liet zich coachen door Sam Van Houcke.
BRUGGE - Loreca, de ingenieuze start-up van de West-Vlaamse high potential Bart-Jan Leyts, versterkt zich aan de top met de… Lees meer
KORTRIJK - Het ondernemerschap zit diep in de familie, al drie generaties. West-Vlaming Bart Vandekerkhove zet nu die traditie verder… Lees meer
BRUGGE - Het bekende restaurant Bar Bulot (Brugge) verhuisde eind 2022 naar de locatie waar vroeger het driesterrenrestaurant Hertog Jan… Lees meer
KORTRIJK - Decennia lang stond De Kaai, de bekendste fitnesszaak van Kortrijk en omgeving, bekend als de zaak van de… Lees meer
IZEGEM - Op de beurs ISE, de technologische hoogmis die deze week plaats vindt in Barcelona, heeft Televic een overname… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen