Nieuws West-Vlaanderen Enjoy Concrete en De Brabandere willen gezamenlijk een ‘betonhub’ maken van Veurne

Enjoy Concrete en De Brabandere willen gezamenlijk een ‘betonhub’ maken van Veurne

Enjoy Concrete en De Brabandere willen gezamenlijk een ‘betonhub’ maken van Veurne

VEURNE – De bekende Veurnse betonbedrijven Enjoy Concrete en de Brabandere streven voortaan samen eenzelfde ambitie na: van Veurne het betoncentrum van Vlaanderen maken. Dat hebben beide bedrijven bekend gemaakt in een persbericht. De deal heeft als concreet gevolg dat Enjoy Concrete op de naburige site van De Brabandere (aan de Vaarstraat in Veurne) nieuwe investeringen plant. verder gaan uitbreiden. Er komen twee nieuwe productiehallen bij, die zullen gebouwd worden door het Vlamertingse bedrijf Valcke Beton.

 

Na de overname van de betonactiviteiten van Holcim in Veurne in 2016, besloot familie De Brabandere dit jaar om al hun betonproducties te concentreren aan de hoofdzetel in de Handelsstraat te Veurne. Hierdoor kwam het vroegere terrein aan de Vaartstraat leeg te staan. Hierdoor ontstond een opportuniteit voor Enjoy Concrete, het succesvolle prefab bedrijf van bezieler Bernard Joye, waar voornamelijk architectonisch beton van een hoge kwaliteit geproduceerd wordt.

Enjoy Concrete barst reeds jaren uit zijn voegen en kan nu middels de deal met zijn ‘concullega’ uitbreiden op het terrein van De Brabandere. “De uitbreiding die nu gepland staat, is noodzakelijk om de gestelde kwaliteitseisen te kunnen blijven garanderen”, stelt Tony Debruyne, production engineer. “Ik denk hier aan binnenstockage van jonge betonelementen. Maar ook aan de steeds groter wordende diversiteit die nodig is om diverse betonelementen te kunnen aanbieden. Nieuwe technieken in een conservatieve bouwmarkt, de lancering vraagt doorzettingsvermogen en vertrouwen bij de bouwpartners.”

Tevens zullen beide West-Vlaamse pioniers in de betonwereld hun banden verder aanhalen om van Veurne nog meer een betoncentrum te maken.

Lange termijn visie

Enjoy Concrete staat bekend als een topspeler in de markt van architectonisch beton. Met enkele awards op zak maar voornamelijk met gedrevenheid die het hele bedrijf kenmerkt: van de CEO over de bekisters, centralisten, magazijniers tot de ingenieurs, iedereen trekt aan het zelfde zeil.

Bernard Joye lanceerde in 2010 zijn langetermijnvisie waarbij zwaar geïnvesteerd werd in een hoogwaardige, duurzame productie.  Kwaliteit was vanaf dag één prioritair op de winst op korte termijn. Daarbij werd evenzeer de focus gelegd op de kwaliteit van de medewerkers, als op het investeren in kwaliteitsvolle, veilige en duurzame infrastructuur. “11 jaar later kijken we terug en we oogsten wat toen werd gezaaid, al vraagt een mooie tuin toch steeds de nodige zorg”, dixit Maarten Durnez, sales manager van het bedrijf.

Referentie om u tegen te zeggen

Het Veurnse bedrijf heeft een hele waslijst aan referenties. Maar eentje is meer dan het vermelden waard. Enjoy Concrete zette immers zijn schouders onder het bekende Beaufort-project in Oostende: de iconische zandzak-steinman van Rosa Barba op het strand van Mariakerke/ Oostende. “Dat die productie bij ons heeft plaatsgevonden is minder gekend maar we zijn er best trots op”, aldus Maarten Durnez. “Hierbij werd textiel als bekistingsmateriaal gebruikt. Het was op dat vlak toch pionierswerk en opent ook nieuwe perspectieven met betrekking tot organische architectuur.”

foto: Gerrit Devinck

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.