Nieuws West-Vlaanderen Euremtech wint pretigieuze award

Euremtech wint pretigieuze award

Euremtech wint pretigieuze award

img_0111In Brussel werden de UMiO-awards uitgereikt op een congres over bodemsanering en milieutechnologie. UMiO staat voor Unie van Milieu Ondernemingen. Het is de vijfde maal dat dit congres wordt georganiseerd. Euremtech, het bedrijf van Kortrijkzaan Stijn Haghebaert, mocht met een prestigieuze award gaan lopen voor “the best soil project”. Het bedrijf verdient die onderscheiding voor haar bijzonder knappe werk op een vervuilde site van Proximus in Oostende. Daar werd bij wijze van primeur voor de Europese markt een totaal nieuwe technologie toegepast.

De knowhow komt overgewaaid uit Canada, waar ze al jaren met succes werd uitgetest. Euremtech kreeg de exclusieve licentie toegekend voor de revolutionaire bodemsaneringstechniek, en dit voor de hele Europese markt. In de praktijk worden elektroden aangebracht in de ondergrond. Door opwarming van de vervuilde ondergrond wordt de bodem na vooral verdamping integraal gesaneerd. Proximus wilde de historisch vervuilde site (het stuk grond behoorde vroeger aan de RTT toe) keurig herstellen en deed na lang voorbereidend werk beroep op Euremtech. Ook de milieumaatschappij OVAM werd van nabij betrokken bij de voorbereidende studies en zette mee het licht op groen. (KC)

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.