Nieuws West-Vlaanderen Exit Jan De Witte bij Barco, Charles Beauduin aan het roer

Exit Jan De Witte bij Barco, Charles Beauduin aan het roer

Exit Jan De Witte bij Barco, Charles Beauduin aan het roer

KORTRIJK – Coup-de-théatre bij Barco. Jan De Witte verlaat na net geen zeven jaar het huis waar hij CEO was. Er wordt geen officiële reden opgegeven. Wel wordt bekend gemaakt dat Charles Beauduin die sowieso al de grootste aandeelhouder was, nu ook de taak van CEO op zijn schouders neemt. Hij is ook grootaandeelhouder en CEO van de machineproducent Vandewiele.

Het nieuws komt via een persbericht in volle vakantieperiode als een volslagen verrassing. De charismatische en aimabele Jan De Witte reed een vlekkeloos groeiparcours, tot corona vorig jaar roet in het eten kwam gooien, iets waar hij niet debet aan was. Voordien leken de bomen tot in de hemel te groeien en werd Barco uitgeroepen tot het steraandeel van de Brusselse beurs.

Charles Beauduin heeft volgens officiële cijfers 18 procent van de Barco-aandelen in handen. Hij bouwde zijn aandelenpakket systematisch verder uit nadat hij in 2015 instapte voor net geen tien procent. Hij kocht die initiële aandelen van de investeringsmaatschappij GIMV, die decennia lang zorgde voor de verankering van Barco. Hij was sinds 2015 ook voorzitter van de raad van bestuur.

Beauduin is als geen ander een aanhanger van digitalisering en spitstechnologie om de maakindustrie de plaats te geven waarop ze recht heeft op de wereldmarkt. Gezien Charles Beauduin, de discretie in persoon, ook nog Vandewiele onder zijn vleugels heeft, zal hij  -niet toevallig – het CEO-schap bij Barco delen met Barco’s chief technology, de Limburgse An Steegen (51).

Links en rechts werd al geopperd dat Charles Beauduin droomt van een fusie van zijn twee troetelkinderen Vandewiele en Barco.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.