Nieuws West-Vlaanderen Extremis heeft nieuw hoofdkantoor

Extremis heeft nieuw hoofdkantoor

Extremis heeft nieuw hoofdkantoor

_MG_1119

_MG_1298_mail

Extremis, de innovatieve kmo van Dirk Wynants, heeft zijn nieuwe hoofdzetel officieel in gebruik genomen. Door de permanente groei barstten de oude bedrijfsgebouwen van designmeubelfabrikant Extremis bijna letterlijk uit hun voegen. Op een gegeven moment werd zelfs op drie verschillende locaties gewerkt. De site in Poperinge, waar design pionier Top Mouton zich in de jaren zestig huisvestte, bleek dé  ideale plaats voor de nieuwe vestiging. Het resultaat is een efficiënt en modern gebouwencomplex van magazijnen, kantoorruimtes en binnen- en buitenshowroom. Het project werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met architect Peter Verhaeghe en interieurarchitect Pieter Vanrenterghem.

Ook met dit project bevestigt ondernemer Dirk Wynants zijn voortrekkersrol op het vlak van duurzaam ondernemen. Er werden heel wat innovatieve technieken aangewend om energie te besparen en milieuvriendelijke energiebronnen aan te spreken. Naast het ecologische aspect zullen de investeringen ook de efficiëntie bevorderen. Alle aspecten, van ontwerp tot verkoop en transport bevinden zich nu op één locatie, waardoor zowel de interne als externe communicatie optimaal kan verlopen. De nieuwe gebouwen lijken tevens bestand tegen verdere groei. Naast Extremis runt eigenaar Dirk Wynants ook een nog ontwerpbureau in Poperinge en Shanghai.

In 1994 zette ontwerper Dirk Wynants zijn bedrijf op de kaart. Vandaag is Extremis met zijn outdoor design meubels een grote naam in de internationale designwereld van New York over Japan tot in Australië, niet in het minst omdat Wynants altijd de weg van de innovatie en het conceptueel denken bewandelde, zonder functionaliteit uit het oog te verliezen. (KC)

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.