Nieuws West-Vlaanderen Familie Carrette neemt met zijn vijf bedrijven intrek in nieuwe hoofdzetel

Familie Carrette neemt met zijn vijf bedrijven intrek in nieuwe hoofdzetel

Familie Carrette neemt met zijn vijf bedrijven intrek in nieuwe hoofdzetel

DEERLIJK – De familie Carrette heeft zijn intrek genomen in een greenfield hoofdzetel die de naam Blue Oak meekreeg. Vijf bedrijven krijgen er onderdak. De algemene leiding over de groep wordt waargenomen door Jean-Charles Carrette (zoon van Patrick Carrette) en zijn twee schoonbroers (Eric Olivier en Jerome Lefebvre). Met het relatief nieuwe bedrijf Addax Motors, dat nu helemaal op snelheid komt, heeft de familie Carrette een fameuze troef in handen op het vlak van mobiliteit in steden en gemeenten of voor postorderbedrijven.

Addax Motors werd opgericht in 2016. Bedoeling was om kleine maar ecologische vrachtvoertuigen aan te bieden, en product waar steeds meer vraag naar is. In een eerste fase werden die milieuvriendelijke bestelwagens nog aangekocht en ingevoerd uit Spanje en uit Frankrijk. “Snel kwamen we tot een dubbele vaststelling”, aldus Jean-Charles Carrette. “Een: de after service bleef in gebreke. Twee: de kwaliteit was ook niet altijd je dat. Dat bracht ons op een idee: wat we zelf zouden doen, konden we beter doen. In de nasleep van Ford Genk, vonden we een Limburgs bedrijf (SML) dat bereid was om in opdracht van ons de elektrische voertuigen te produceren. SML had terzake alle expertise in huis en werkt nu in onderaanneming voor ons. Sinds eind vorig jaar produceren we in serie. Nu nog beperkt (drie per week) maar de belangstelling naar dit soort handige en milieuvriendelijke voertuigen is bijzonder groot. Niet alleen in België maar ook in het buitenland.”

Addax Motors heeft inmiddels al vaste distributeurs in vijf landen (België, Nederland, Frankrijk, Zweden en Portugal) en zoekt nog uitbreiding in Frankrijk en Duitsland. In België is Addax Motors het enige bedrijf dat dergelijke voertuigen op de markt brengt, zodat je kan gewagen van een ‘unique selling proposition’.

Van auto naar energie

De familie Carrette was aanvankelijk alleen actief in de autosector, eerst als dealer (nu Carrosserie Impact) en later met zijn eigen verhuur en leasingbedrijf, het wel bekende Westlease. Het voorbije decennium werden daar nog vier bedrijven aan toegevoegd met energie als rode draad: Elexys (leverancier van elektriciteit en gas aan bedrijven), Cogenius (IT-diensten aan de energiesector), European Commodities (ARP voor energiesector) en dus ook de jongste telg Addax.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.