Nieuws West-Vlaanderen Familie De Clerck (Beaulieu) repatrieert zijn Luxemburgse holding naar Wielsbeke

Familie De Clerck (Beaulieu) repatrieert zijn Luxemburgse holding naar Wielsbeke

Familie De Clerck (Beaulieu) repatrieert zijn Luxemburgse holding naar Wielsbeke

WIELSBEKE – Francis en Luc De Clerck hebben de Luxemburgse holding Reinvest overgebracht naar hun thuisbasis Wielsbeke. Beiden zijn zonen van wijlen Roger De Clerck, oprichter van het tapijtenconcern Beaulieu. Reinvest, opgericht in Luxemburg in 1981, herbergt 32,34 % van de aandelen van Beaulieu International Group (B.I.G.).

Het nieuws is afkomstig van de website De Rijkste Belgen, dat traditioneel het staatsblad uitpluist op zoek naar nieuws. De repatriëring volgt nadat er binnen de familie De Clerck na decennia lang juridische gevechten een compromis werd bereikt over de verdeling van de erfenis van vader Roger De Clerck. De moeilijkheid daarbij was dat er een aantal Beaulieu-aandelen in handen waren van de Libanese familie Katchadourian (Trends bracht in de jaren negentig als allereerste die link naar boven). Francis en Luc De Clerck zouden die aandelen nu definitief naar zich toe hebben getrokken, zo meldt de website De Rijkste Belgen.

Dezelfde bron meldt dat bij de huidige herschikking, om en bij 20 % van de Beaulieu-aandelen naar de jongste zoon Dominiek De Clerck gaat. In tegenstelling tot zijn broers Luc en Francis is die al jaren niet meer betrokken bij de activiteiten van de tapijtengroep. De familie De Clerck heeft overigens het operationeel management van de groep grotendeels gedefamiliariseerd.

De repatriëring van de Luxemburgse vennootschap komt bovenop het binnen de familie bereikte compromis over de verdeling van een en ander.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.