Nieuws West-Vlaanderen Familie De Nolf zorgt voor mooi eindejaarsgeschenk

Familie De Nolf zorgt voor mooi eindejaarsgeschenk

Familie De Nolf zorgt voor mooi eindejaarsgeschenk

ROESELARE – Koinon, de vennootschap waarmee de familie De Nolf haar belang in Roularta beheert, doet een kapitaalvermindering van 10 miljoen euro. Dat valt af te leiden uit een mededeling in het Belgisch Staatsblad. Daarmee stromen de dividenden van de mediagroep met vertraging door.

Koinon is de investeringsvennootschap waarin de familie De Nolf haar belang in Roularta beheert. De vennootschap bezit 71,17 procent van de beursgenoteerde mediagroep, dat de weekbladen Knack en Trends en een hele waaier magazines in Duitsland en Nederland uitgeeft. Die vennootschap heeft nu een kapitaalsvermindering van 10 miljoen euro doorgevoerd, zoals staat te lezen in het Belgisch Staatsblad. Dat geld wordt evenredig verdeeld over de aandeelhouders. In totaal participeren vier gezinnen van de familie De Nolf in de vennootschap.

Daarmee worden de families met vertraging beloond met de dividenden die Roularta de voorbije jaren uitkeerde. Die komen allemaal in Koinon terecht, waarna de families na verloop van tijd overgaan tot een uitkering. “Ik denk dat het al tien jaar geleden is dat we tot zo’n kapitaalvermindering zijn overgegaan”, zei Rik De Nolf aan de krant De Tijd.

Rik De Nolf en zijn echtgenote Lieve Claeys werden recent ook als bestuurders herbenoemd bij Koinon.

foto: Roularta

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.