Nieuws West-Vlaanderen Familie Scherpereel verkoopt familiebedrijf Eres

Familie Scherpereel verkoopt familiebedrijf Eres

Familie Scherpereel verkoopt familiebedrijf Eres

KORTRIJK – In een persbericht laat de Kortrijkse familie Scherpereel weten dat het zijn bedrijf Eres van de hand heeft gedaan. Eres is bekend als toeleverancier van allerlei kantoorbenodigdheden aan de bedrijfswereld.   

Eres wordt overgelaten aan House of IT, dat blijkbaar grote ambities heeft op de Vlaamse markt. Recent werd ook het Antwerpse Classo en het Gentse ABK aan de portefeuille toegevoegd. House of IT wil zich onder impuls van ondernemer Rudi Van Laer profileren als een totaalleverancier van kantoordiensten, en ook Eres past in dat plaatje. De regionale verankering waar maken is één van de hoekstenen van de strategie van House of IT.

Eres stond vooral in West-Vlaanderen bekend als een betrouwbare en soliede partner met traditie. Vooral in de print- en kopieerbusiness was Eres ‘incontournable’. Het had exclusieve licenties van grote bedrijven (zoals Ricoh, Epson of Konica Minolta) op zak.  Volgens gedelegeerd bestuurder Dirk Scherpereel wordt Eres in de eerste plaats van de hand gedaan omdat er geen familiale opvolging klaar stond. “Daarom zijn we op zoek gegaan naar een partner aan wie we met een gerust gemoed onze klantenlijst konden overdragen”, aldus Dirk Scherpereel. “Die klanten zullen nu ook kunnen rekenen op een nog meer uitgebreide service, onder meer op het vlak van ICT.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.