Nieuws West-Vlaanderen Familie Thermote (TVH Parts) verlooft zich met D’Ieteren

Familie Thermote (TVH Parts) verlooft zich met D’Ieteren

Familie Thermote (TVH Parts) verlooft zich met D’Ieteren

WAREGEM – Onderdelenspecialist TVH (een wereldspeler op het gebied van onderdelen voor heftrucks, industriële voertuigen, bouwmachines en landbouwtractoren) heeft in D’Ieteren Group een partner gevonden voor 40% van de aandelen. In oktober 2020 werd bekend dat TVH Parts een sterke minderheidsaandeelhouder zocht die op dezelfde golflengte zou zitten  met zowel de langetermijnvisie als de cultuur van TVH Parts. Die partner werd nu dus gevonden in D’Ieteren Group. Het gaat over de 40% aandelen die in handen waren van de familie Vanhalst. De overige 60% van de aandelen blijven in handen van de familie Thermote.

D’Ieteren Group is een beursgenoteerd bedrijf en omvat al 4 activiteiten: D’Ieteren Automotive, Belron (Carglass), Moleskine en D’Ieteren Immo. Daar komt nu een vijfde poot bij. Net als TVH Parts, is D’Ieteren Group een familiebedrijf met een lange succesvolle geschiedenis met duidelijke Belgische roots, voor wie de ontwikkeling en het welzijn van de medewerkers een prioriteit is. Duurzaam groeien staat ook hoog in het vaandel.  D’Ieteren Group is ontstaan in de automotive industrie, en die is uiteraard gerelateerd aan de activiteiten van TVH Parts.

Match op vlak van missie en waarden

Dominiek Valcke (CEO van TVH Parts) zegt vereerd te zijn dat TVH Parts partner wordt met D’Ieteren Group. “De afgelopen maanden en weken hebben we goede en open gesprekken gehad met het management en de stichtende families van de groep”, aldus Valcke. “We zijn ervan overtuigd dat hun waarden en hun ambitie naar langetermijngroei helemaal in lijn liggen met deze van TVH Parts. Samen kunnen we succesvol verder werken aan onze missie om onze klanten en medewerkers te laten groeien.”
Francis Deprez (CEO D’Ieteren Group) geeft aan dat D’Ieteren er enkel op uit is om TVH Parts te steunen in zijn lange termijn ontwikkeling en innovatieve inspanningen, om zo meerwaarde te creëren.
De familie Thermote van zijn kant zegt uiterst dankbaar te zijn voor de samenwerking met de familie Vanhalst in de afgelopen 50 jaar en trots te zijn op wat  samen bereikt werd. “Met D’Ieteren hebben we een langetermijnpartner gevonden met een sterke familiale geschiedenis en met wie we een connectie voelen op vlak van cultuur”, laat de familie weten in een officieel statement. “We kijken uit naar de komende 50 jaar van duurzame groei samen.”
Het afronden van de transactie wordt voorzien voor Q4 van dit jaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.