Van Hessche overname Dobbelaere bewerkt-3

Familie Van Hessche neemt concullega Dobbelaere over

PITTEM - De familie Van Hessche (Van Hessche Beton) heeft de hand gelegd op concullega Dobbelaere-Bonte uit Tielt. Het betreft een belangrijke consolidatie in de nichemarkt van betonroosters voor landbouwstallen en aardappelloodsen. Door het samengaan van beide bedrijven, wordt de familie Van Hessche marktleider.  

Van Hessche Beton mag gerust een schoolvoorbeeld worden genoemd van een model familiebedrijf. De vertegenwoordigers van de de tweede generatie -Johan en broer Dirk Van Hessche- slaagden er enkele jaren terug in om de overdracht naar de derde generatie rimpelloos te laten verlopen. Vandaag staan Annelies en Dries Van Hessche (kinderen van Johan) samen met hun neven Brecht en Wouter schouder aan schouder in voor het dagdagelijkse management. Ze hebben alle vier ook gelijke aandelen. Het bedrijf werd destijds gesticht door grootvader Emiel samen met zijn broers Georges en Germain.

Voorbijrijdende trein

"De overname van Dobbelaere was een trein die voorbijkwam, het was een opportuniteit die we niet konden laten liggen", vertelt Annelies Van Hessche. "We kennen elkaar al jarenlang als concurrenten, met respect voor elkaar. Dobbelaere is net als ons bedrijf, een echt familiebedrijf. Maar in derde generatie bleek er geen belangstelling te bestaan om de zaak verder te zetten. Daarom zijn we gaan praten met CEO Danny Dobbelaere, en relatief snel tot een deal gekomen. Met dank ook aan de bemiddeling en de opvolging van het Brugse advieskantoor Aquis van Veerle Declercq, die gespecialiseerd is in het begeleiden van dit soort van overnames."

Dobbelaere Beton blijft onder zijn eigen naam verder bestaan, onder de leiding van de familie Van Hessche, met elk hun specifiek domein: Dries Van Hessche volgt de planning op, Annelies is verantwoordelijk voor administratie en boekhouding, Wouter volgt de productie op en Brecht staat in voor transport en plaatsing op werven bij klanten.

Met Dobbelaere erbij verdubbelt de actieradius van Van Hessche Beton alvast in oppervlakte: van 4 naar 8 hectare. Bij Van Hessche Beton werken 40 mensen, bij Dobbelaere 25. Het nieuwe fusiebedrijf is actief op de Belgische markt maar ook in de belangrijkste Europese landen zoals Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje of het Verenigd Koninkrijk.