Nieuws West-Vlaanderen Familie Vanhalst (Supra Bazar) moet zich verantwoorden voor het gerecht

Familie Vanhalst (Supra Bazar) moet zich verantwoorden voor het gerecht

Familie Vanhalst (Supra Bazar) moet zich verantwoorden voor het gerecht

GULLEGEM – Uit een bijzonder gedetailleerde bijdrage die De Standaard maandagmorgen publiceerde, blijkt dat het Belgische gerecht de familie Vanhalst (Supra Bazar) ter verantwoording roept voor fiscale onregelmatigheden. De familie zelf wenste niet te reageren en laat enkel via zijn juridisch raadgever weten dat er niets fout is gebeurd.

 

Supra Bazar, destijds (1964) gestart onder de noemer Stock Americain, is het levenswerk van de inmiddels overleden Marcel Vanhalst en van zijn zoon Geert Vanhalst. De kinderen van Geert Vanhalst vertegenwoordigen de derde generatie binnen het familiebedrijf.

Supra Bazar telt vijf vestigingen (waarvan één in Oost-Vlaanderen) waar de consument letterlijk alles kan terugvinden. Naast Supra Bazar heeft de familie sinds jaar en dag ook heel wat vastgoedbelangen in binnen- én buitenland. Geert Vanhalst, gehuwd met Mieke Potteau, wordt door mensen die hem goed kennen omschreven als correct, integer en bijzonder geliefd.

Gerechtelijk onderzoek

Volgens De Standaard zouden er onregelmatigheden (of onzorgvuldigheden?) zijn vastgesteld bij fiscale aangiftes. De eerste onderzoeken in die richting dateren al van 2019. De familie Vanhalst liet zich fiscaal en juridisch adviseren door experts die zware facturen aanrekenden maar zichzelf verder én vooraf van alle verantwoordelijkheid ‘witwasten’. Steeds volgens De Standaard lopen er veel operaties en constructies via buitenlandse belastingsparadijzen zoals Malta of Mauritius. Er is sprake van een onderzoek naar witwassen en fiscale fraude.

Het gerechtelijk onderzoek, dat ook in Luxemburg werd gevoerd,  kan uitmonden in ofwel een bijzonder zware fiscale aanslag ofwel in een ruling met de fiscus.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.