Familie Vanmoerkerke wil Thermae Palace nieuwe boost geven

Het Oostendse Thermae Palace Hotel, eigendom van de stad Oostende en van het Vlaams Gewest (elk voor 50 procent), is dringend aan een opknapbeurt toe. De publieke overheden rekenen daarvoor in de eerste plaats op de privé-sector. In deze fase zouden drie partijen interesse hebben om het fabuleuze hotel in ere te herstellen. Eén van die partijen is de familie Vanmoerkerke, vertegenwoordigd dor vader Mark en kinderen Olivia en William. De Vanmoerkerkes verkregen in 2013 al de vergunning om het hotel te mogen uitbaten. Die hoteluitbating zou ook rendabele zijn.

De voorbije dagen verklaarde de familie Vanmoerkerke zich in de media bereid bereid om, weliswaar onder bepaalde voorwaarden, fors te investeren in het hotel dat tijdens het interbellum van de vorige eeuw werd gebouwd. Volgens Mark Vanmoerkerke moet Thermae Palace een heus belevingshotel worden, en dus vooral meer zijn dan een aanbieder van hotelkamers. Hierbij moet in de eerste plaats gedacht worden aan een uitgebreid welness gedeelte. De Vanmoerkerkes hebben de broodnodige investering geraamd op zo'n 70 tot 80 miljoen euro, geld dat de familie naar eigen zeggen ook wil ophoesten. In het businessplan moeten echter ook de banken en de overheden -in de vorm van subsidies- mee stappen. Een andere voorwaarde is dat e rin het hotel ook plaats wordt geruimd voor private woonruimte.

Naast de Oostendse familie Vanmoerkerke is ook de Mechelse bouwgroep Willemen (gesteund door kapitaal uit Qatar) en het Britse CHB Red kandidaat om het Thermae Palace de glorie van weleer terug te bezorgen.