Families De Nolf en Claeys versterken nog hun greep op Roularta

ROESELARE - Bij Roularta Media Group verstevigen referentie aandeelhouders Rik De Nolf en Leo Claeys (die beiden ook schoonbroers van elkaar zijn) hun greep op het beursgenoteerde mediabedrijf. Overeenkomstig de voorschriften inzake transparantie moesten ze bekend maken dat hun gezamenlijk pakket boven de 75 procent uitkomt. Er is geen sprake van delisting van de beurs, zo laten de beide families ook weten.  Beursexperts hebben daar hun twijfels bij.

In totaal staat amper nog 20 procent van de aandelen op de beurs. Wegens het verwerven van een bijkomend pakket van aandelen wordt de meldingsdrempel van 75% overschreden. Koinon is een dochtervennootschap  van de Stichting Administratiekantoor Cerveteri, die gecontroleerd wordt door Rik De Nolf. West Investment Holding is een dochteronderneming van de Stichting Administratiekantoor Giverny, die gecontroleerd wordt door Leo Claeys. Xavier Bouckaert, schoonzoon van Rik De Nolf en sinds enkele jaren CEO van Roularta, liet in de media weten dat er helemaal geen plannen bestaan om het aandeel van de beurs te halen. "Vanwege de families was het gewoon een opportunistische koop", aldus Bouckaert.

In de nieuwe constellatie heeft de familie De Nolf -vader Willy De Nolf stichtte het bedrijf in de jaren vijftig - 71,2 procent van de Roularta aandelen in portfolio. Voordien was dat 68,4 procent. De familie Claeys is goed voor een aandelenpakket van bijna 4 procent.