Nieuws West-Vlaanderen Families Desimpel en Donck zorgen voor delisting van Zenitel

Families Desimpel en Donck zorgen voor delisting van Zenitel

Families Desimpel en Donck zorgen voor delisting van Zenitel

ROESELARE – Na Sioen, wil nu ook Zenitel van de beurs. Zenitel is een specialist in gesofisticeerde intercomsystemen, wordt de facto geleid vanuit Noorwegen maar heeft een grotendeels West-Vlaams aandeelhouderschap, met dank aan de families Desimpel en Donck die 48 procent van de aandelen in hun bezit hebben. Beide families opteren nu voor een delisting, zo laten de beursautoriteiten weten. Zenitel is ook nooit een hoogvlieger geweest op de beurs.

Frank Donck en de erfgenamen van wijlen Luc Desimpel (de kinderen Thomas, Samuel en Lucie, verenigd in de vennootschap Tosalu) hebben sinds jaar en dag hun belangen gebundeld in de investeringsvennootschap 3D. 3D heeft 48 procent van de aandelen in Zenitel en is dus sowieso al behoorlijk incontournable. Met de 12 procent aandelen van De Wilg (de familie Leysen) er bovenop, wordt Zenitel dus voor 60 procent gecontroleerd vanuit Vlaanderen.

Binnen die drie Vlaamse aandeelhouders is het idee gegroeid om Zenitel nu van de beurs te halen en een bod (22,75 euro per aandeel) uit te brengen op de andere, op de beurs genoteerde, aandelen. Bedoeling is om minstens 95 procent van Zenitel zelf in handen te krijgen. In een gesprek met de krant De Tijd zegt Frank Donck (CEO van 3D) dat de beurs niet langer nodig is om kapitaal te vergaren, omdat er nu eenmaal andere wegen bestaan om aan geld te komen. “Buiten de beurs is voldoende geld voorhanden”, aldus Donck. Exact hetzelfde discours hoorden we een maand terug uit de mond van Michèle Sioen bij haar plannen voor een delisting van het aandeel Sioen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio