Qrf Vanmoerkerke

FamilieVanmoerkerke diversifieert als bonus pater familias

OOSTENDE, BRUGGE - Via zijn vastgoedvennootschap Qrf kiest de familie Vanmoerkerke voor een diversificatiepolitiek. Qrf is vooral bekend als aanbieder/verhuurder van winkelpanden in stadscentra, onder meer voor H&M om maar één voorbeeld te geven. Nu wil Qrf ook de hand leggen op het in Brugge gevestigde gebouw van het rijksarchief. De aankoop van het pand, dat door KBC geschat wordt op een warde van 20 miljoen euro, staat dicht bij een closing.      

William Vanmoerkerke, zoon van Mark Vanmoerkerke en de man die Qrf leidt, ontvouwt zijn plannen in de krant De Tijd. Hij wil het niet hebben over een totale koerswijziging, wel over een verstandige vorm van diversificatie. Het gebouw van het rijksarchief in Brugge wordt gehuurd (nog 16,5 jaar lang) door de overheid, meer bepaald door de Regie der Gebouwen. "Maar we gaan geen schoolgebouwen, woningen of kantoren aan onze portfolio toevoegen", zegt Vanmoerkerke. "We blijven wel focussen op vastgoed in de binnensteden. Ook het rijksarchief ligt in het stadscentrum en is volgens ons een interessante investering. We mikken ook op culturele gebouwen zoals musea of bioscopen. Plaatsen waar de consument geld spendeert."

De familie Vanmoerkerke wist twee jaar terug de hand te leggen op de vastgoedportefeuille van Qrf. William Vanmoerkerke laat nog verstaan dat Qrf blijft geloven in de waarde van winkelpanden, ook in coronatijden. "Zeker in de zes grootste steden van het land hebben stenen winkels een toekomst", besluit hij.

foto: Qrf