Nieuws West-Vlaanderen Filip Balcaen en Jan Vergote kopen samen Waals kaarsenbedrijf

Filip Balcaen en Jan Vergote kopen samen Waals kaarsenbedrijf

Filip Balcaen en Jan Vergote kopen samen Waals kaarsenbedrijf

SPIERE – Filip Balcaen heeft met zijn investeringsvennootschap Baltisse de meerderheid verworven in Baobab, een snel groeiend Waals bedrijf dat peperdure luxekaarsen op de markt brengt. Merkwaardig – en ook weer niet – is dat ook Jan Vergote (eerder dit jaar vertrokken bij IVC) mee instapt in het nieuwe verhaal. Filip Balcaen en Jan Vergote hebben al enkele decennia een innige band op ondernemersvlak en kennen elkaar nog uit de tijd van Balta. 

Baobab is volgens de officiële cijfers goed voor een omzet van 25 miljoen euro. Voor dit jaar wordt gemikt op 35 miljoen euro. Het bedrijf uit Waals-Brabant (Wavre) is sterk aanwezig op de exportmarkten, en meer bepaald op alle continenten.

De blitse Waalse kaarsen in bijhorend luxueus glazen omhulsel, zijn zoveel als een hype en duiken op in de betere winkels (bloemenwinkels of decoratiezaken) of bij de grote en bekende retailers zoals Harrods, De Bijenkorf of Le Bon Marché, om er maar enkele te noemen. Baobab heeft ook eigen flagshipstores in Antwerpen, Brussel, Londen en Parijs.

De tandem Balcaen-Vergote koopt de aandelen van investeringsvennootschap Indufin. In de nieuwe aandeelhoudersstructuur is er ook plaats voor de CEO van Baobab, Alain Lahy. Filip Balcaen tekent met Baltisse evenwel voor de meerderheid. Jan Vergote maakt gelden vrij via zijn investeringsvehikel Coral & Wallace.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.