Filip Balcaen en Mark Vanmoerkerke smukken Antwerpens patrimonium op

WAREGEM, OOSTENDE - De vastgoedmaatschappij Baltisse van Filip Balcaen en de familie Vanmoerkerke (vastgoedportefeuille Qrf) zullen gezamenlijk het Century Center complex aan de Antwerpse Keyserlei renoveren. Het dossier gaat al jaren mee en er komt nu dankzij West-Vlaamse inbreng eindelijk schot in de zaak. Filip Balcaen en Mark Vanmoerkerke richten samen een joint venture op, waar Baltisse voor 30 procent van de aandelen instapt naast een cash operatie ter waarde van 7,6 miljoen euro.

Door deze samenwerking zal het volledige complex als één geheel worden ontwikkeld tot een project dat retail combineert met parkings en moderne kantoren. Het iconische Century Center gelegen op de Keyserlei deed eerst dienst als hotel en werd in 1979 omgevormd tot een winkelgalerij en kantorencomplex. Het deel van Qrf omvat een winkelgalerij met een dertigtal units en een parkeergarage. De overige delen van het complex zijn in handen van de investeringsmaatschappij Baltisse.
Baltisse en Qrf kiezen voor een joint venture formule. William Vanmoerkerke, CEO Qrf City Retail:  “Met deze transactie wordt zowel op korte als op lange termijn waardecreatie voor de aandeelhouder gerealiseerd. Ten eerste bouwen we onze positie in het Century Center af, waardoor het gewicht van het Century Center in de totale portefeuille daalt. Ten tweede stappen we in een sterk ontwikkelingsverhaal op èèn van de beste locaties van Antwerpen, samen met een partij die een bewezen expertise en knowhow heeft in het realiseren van dergelijke projecten.”De Belgische openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap Qrf van de familie Vanmoerkerke is gespecialiseerd in de niche van binnenstedelijk winkelvastgoed in België en Nederland. Het deel van het Century Center, gewaardeerd op 26,8 miljoen euro, is goed voor 9,2% van de totale vastgoedportefeuille van Qrf. Op 31 maart 2019 bestaat de portefeuille uit 53 winkelsites met een totale reële waarde van 292 miljoen euro.