Nieuws West-Vlaanderen Filip Balcaen onderschrijft nieuwe kapitaalronde van investeringsfonds Waterland

Filip Balcaen onderschrijft nieuwe kapitaalronde van investeringsfonds Waterland

Filip Balcaen onderschrijft nieuwe kapitaalronde van investeringsfonds Waterland

SPIERE-HELKIJN – Het bekende en hoog aangeschreven investeringsfonds Waterland heeft vers kapitaal opgehaald voor nieuwe investeringen in veelbelovende Belgische en buitenlandse bedrijven. Het gaat in totaal om een bedrag van 2,5 miljard euro. Filip Balcaen is één van de ‘subscribers’.  

Het nieuws is afkomstig van de krant De Tijd. Filip Balcaen is met zijn eigen investeringsvennootschap Baltisse niet aan zijn proefstuk toe bij Waterland, want hij onderschreef ook al twee eerdere kapitaalrondes. De eerste maal gebeurde dat in 2015. Nu dus een derde maal. Zijn ervaring met het fonds heet vrij positief te zijn. Bij Waterland is ook Marc Coucke één van de co-investeerders. Er worden geen bedragen bekend gemaakt over de instapsom.

Waterland wil snel groeiende bedrijven met veel potentieel nog een trapje hoger helpen. In het Kortrijkse is dat bijvoorbeeld het geval met IT-bedrijf Ad Ultima, dat op Hoog Kortrijk is gevestigd. Ook het Gullegemse Accent Etiketten kan rekenen op financiële en andere steun van Waterland.

In totaal houdt Waterland zo’n 50 participaties aan, de meeste in het buitenland (Nederland, Duitsland, Engeland, Polen, Denemarken), een minderheid in België. Kort geleden werd ook een eigen kantoor geopend in Frankrijk (Parijs). Tot op heden heeft Waterland geïnvesteerd in meer dan 650 bedrijven.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.