Nieuws West-Vlaanderen Filip Balcaen schuift Marc Janssens naar voor als nieuwe CEO bij Baltisse

Filip Balcaen schuift Marc Janssens naar voor als nieuwe CEO bij Baltisse

Filip Balcaen schuift Marc Janssens naar voor als nieuwe CEO bij Baltisse

WAREGEM – Marc Janssens wordt de nieuwe CEO van Baltisse, de familiale investeringsvennootschap van ondernemer en visionair Filip Balcaen. Hij volgt Didier Ysenbaert (67) op, die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Janssens (rechts op de foto) is een ‘ouwe getrouwe’ van het huis en is ook erg vertrouwd met financiële markten.

Het nieuws is afkomstig van de zakenkrant De Tijd. Janssens werkt al sinds 2015 bij Baltisse. De voormalige zakenbankier en vennoot van de beursvennootschap Petercam was er tot nu toe verantwoordelijk voor het beheer van de thesaurie en van het belang van Balcaen in de Amerikaanse vloerbekledingsreus Mohawk. Hij volgt als ‘general director‘ Didier Ysenbaert (tweede van links op de foto) op, die op zijn 67ste met pensioen vertrekt. Ysenbaert blijft wel nog bestuurder bij Baltisse en zal enkele dossiers blijven opvolgen. Hij was tussen 2001 en 2008 financieel directeur van Balta, de tapijtgroep die decennialang in de handen van de familie Balcaen was. Filip Balcaen is uitvoerend voorzitter van Baltisse.

Het investeringsvehikel van de Balcaens focust vooral op twee activiteiten: vastgoed en private equity (niet-beursgenoteerde bedrijven). In de vastgoedportfolio zitten onder meer het gebouw van de Galleria Inno in Hasselt, dat van H&M in Luxemburg en het project Cathédrale in Luik. In de private-equity portefeuille zitten onder meer Stevia One dat het natuurlijke calorieloze zoetmiddel stevia maakt, de specialist in knelpuntberoepen House of Talents, de Poolse producent van brandwerend glas Polflam en de West-Vlaamse accountant Partners in Accountancy.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.