Filip Corne lanceert in coronatijd zijn ultieme ondernemersdroom: ‘Vintage toys for boys’

ROESELARE - Dat de coronacrisis ook creativiteit stimuleert wordt elke dag bewezen. West-Vlaamse ondernemer Filip Corne (46) zag enkele weken geleden zijn technisch eventbedrijf Solico uit Roeselare voor onbepaalde tijd op coronaslot gaan en besloot zijn sluimerende nevenactiviteiten versneld vorm te geven. Het leidde tot de geboorte van 'Vintage Toys for Boys', een iconische webshop met niet alledaagse collector items. Toys for boys als het ware. "Ik zag mijn passie voor muziek, elektronica, vintage en zaken samenvloeien", aldus Corne. "Ons doel is om nagenoeg onvindbare collectables op te sporen en om die aan de internationale liefhebber of verzamelaar aan te bieden, van New York tot Tokyo.”

Vintage Toys for Boys is een online webshop met een collectie unieke en zeldzame objecten waar men als jongeling van droomde en die nu bereikbaar blijken. "Het zijn iconische objecten, vintage elektronica en collectables die zich meestal perfect in een mancave thuis voelen”, legt Filip Corne uit. "Het gaat niet over snuisterijen die je in een decoratiezaak aantreft. Wij proberen – vaak in het buitenland - zeldzame stukken aan te kopen. Ons doel is om nagenoeg onvindbare collectables op te sporen en om die aan de internationale liefhebber of verzamelaar aan te bieden, van New York tot Tokyo. Precies daarom is onze webshop in het Engels opgesteld.”

Unieke museumstukken

Wat vinden we dan zo allemaal in het gamma? “Dat gaat van een unieke Harley Davidson, onvindbare design audiomeubels, zeldzame Italiaanse sportwagens of authentieke 60’s flipperkasten, leuke retro Nintendo games, enzovoort, kortom voor elk wat wils", zegt Corne. "Een deel van de toestellen in onze online catalogus kan je terugvinden in musea in Barcelona, München of Berlijn, én kan je nu met één muisklik aanschaffen bij Vintagetoysforboys.be.”

Hifi-installatie van David Bowie

Soms hangen er aan sommige objecten ook leuke verhalen vast. “Dat is vaak inherent aan die heel unieke stukken", aldus nog Corne. "Op de website worden de stukken uitvoerig gedocumenteerd en in hun historisch perspectief geplaatst, hier en daar met een leuk verhaal erbij. Na het overlijden van zanger David Bowie werd zijn Brionvega hifi-installatie bij Sotheby’s geveild (voor een 300.000 euro. Dit onvindbaar type hebben we onder andere in stock. Kraftwerk en Pink Floyd gebruikten een specifieke ‘keyboard’ stemmenvervormer voor hun muziek, een Vocoder Korg VC-10. Nu, 42 jaar later kan je er eentje op de kop tikken.”

Wilde dromen

En of hij wilde dromen of grote ambities heeft met Vintage Toys for Boys: the sky is the limit? Filip antwoordt heel kordaat: “Laat me duidelijk zijn, mijn concrete droom is om zo snel als mogelijk terug op te starten met ons bedrijf Solico. De drang om er opnieuw 24/7 voluit voor te gaan is - zowel bij mezelf als bij gans ons team - heel groot. Daarnaast lijkt me een schattenjacht inderdaad een wilde droom. Maar dan in de wereld van de vintage elektronica en mancave collectables, een nog onontgonnen terrein.”