Nieuws West-Vlaanderen Françoise van Melexis is ‘hot’ in Limburg

Françoise van Melexis is ‘hot’ in Limburg

Françoise van Melexis is ‘hot’ in Limburg

IEPER – Om de twaalf maanden wordt er in Limburg verlangend naar uitgekeken: de verkiezing van de Limburgse Ondernemer van het Jaar. De winnares van dit jaar zorgt voor een West-Vlaams tintje: Françoise Chombar, de CEO van Melexis, werd uitgeroepen tot laureate. Melexis heeft zijn hoofdzetel in Ieper.

Françoise Chombar, CEO van het technologiebedrijf Melexis, mag zich voortaan dé Limburgse Ondernemer van het Jaar noemen. Het was Vlaams minister-president Jan Jambon die dinsdagavond haar naam afriep in de ambtswoning van gouverneur Herman Reynders. De onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van professor-emeritus Herman Daems, boog zich over een shortlist van drie Limburgse bedrijven. Het beursgenoteerde Melexis haalde het in een millimeterspurt van Aminolabs in Hasselt en drankenproducent Konings in Zonhoven.

Melexis bleek dus dat ene streepje voor te hebben. Juryvoorzitter Herman Daems motiveerde het zo: “Bij Melexis vormt innovatie de kern van het bedrijf. Het is hard bezig met de ontwikkelingen van morgen, zoals chips en sturingen voor de elektrische en autonome wagens. Op dit ogenblik telt iedere wagen al gemiddeld 11 chips van Melexis. Het bedrijf is sterk internationaal aanwezig maar tegelijk hier stevig verankerd. Bovendien is diversiteit voor Melexis een prioriteit. De raad van bestuur telt nu al meer vrouwen dan mannen.”

Winnares Françoise Chombar was erg blij met de erkenning. Ze dankte vooral haar medewerkers. Ook haar vennoten Rudi De Winter en Roland Duchâtelet werden in de hulde betrokken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.