Nieuws West-Vlaanderen Galloo en ’t Veer krijgen ministerieel bezoek

Galloo en ’t Veer krijgen ministerieel bezoek

Galloo en ’t Veer krijgen ministerieel bezoek

MENEN – Vrijdag laatst bracht Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie Hilde Crevits een bezoek aan twee bedrijven uit Menen: Galloo en ’t Veer. Galloo, met hoofdzetel in Menen, behoort tot één van de belangrijkste recyclagebedrijven van ferro- en non-ferrometalen in West-Europa. Maatwerkbedrijf ’t Veer, met roots in de jaren tachtig en vandaag geleid door Gunther Bamelis, is een pionier in de sociale sector.

Galloo verwerkt jaarlijks 50% van alle afgedankte elektrische en elektronische apparatuur die in België verzameld wordt (met uitzondering van koel-vriesinstallaties), goed voor 30.000 ton huishoudelijk en 250 ton professioneel afval per jaar. Momenteel wordt bij Galloo al 98% van een auto gerecycleerd, het doel is daar ooit 100% van te maken. Galloo is ook pionier in het verwijderen van batterijen uit elektrische auto’s. Sinds april 2019 is het bedrijf van Pierre en Jan Vandeputte een erkend centrum voor de ontmanteling van elektrische voertuigen. Daarmee zorgde het voor een primeur in België.

Vlaams minister Hilde Crevits ging in gesprek met de directie van Galloo en het maatwerkbedrijf ’t Veer. “Galloo in Menen is een bedrijf waar heel wat thema’s samen komen: innovatie, circulaire economie, sociale economie en werk”, aldus de minister. “Dit bedrijf werkt nauw samen met ’t Veer. Er is een vaste groep van werknemers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt die via een ‘enclavewerking’ vanuit het maatwerkbedrijf direct aan de slag zijn bij Galloo. Circulaire economie zoals hier bij Galloo biedt dan ook heel wat opportuniteiten en zorgt voor een gezonde wisselwerking tussen de sociale en de reguliere economie.”                        

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.