GeoDynamics opent dit jaar nog bijhuis in Nederland

KORTRIJK - GeoDynamics opent binnenkort zijn eerste buitenlandse vestiging. Het West-Vlaamse bedrijf dat in ons land marktleider is inzake tijds- en locatieregistratie zet daarmee zijn eerste stappen in een ambitieus internationaal groeipad. Het eerste Nederlandse kantoor wordt in de loop van deze maand nog geopend in Gouda. Van daaruit wil het bedrijf zich volop richten op de Nederlandse markt. In eigen land is GeoDynamics al afgetekend martkleider.

GeoDynamics werd opgericht in 2004 en ontwikkelt software om op afstand de locatie te bepalen van voertuigen, werktuigen of mobiele medewerkers. Via een beveiligde website kan je op computer, tablet of smartphone volgen waar ze zich bevinden. De systemen van GeoDynamics worden ook gebruikt voor tijdsregistratie en het beheer van het wagenpark.

Slimme oplossingen

Momenteel heeft het bedrijf heeft 3.500 klanten, die samen 50.000 blackboxen gebruiken. Dat zijn apparaten met ingebouwde gps- en gsm-functies die in een voertuig geïnstalleerd worden om de locatie ervan te volgen. GeoDynamics richt zich op de bouwsector, installateurs, onderhouds- en serviceploegen, openbare diensten en andere organisaties met mobiele medewerkers en een wagenpark.

Onlangs kwam het West-Vlaamse bedrijf nog in het nieuws met zijn slimme oplossing tegen bouwfraude. GeoDynamics ontwikkelde met behulp van machine learning een nieuwe platform waarbij de nodige officiële documenten vlot en in real ime kunnen worden uitgewisseld tussen de verschillende stakeholders. Op die manier wordt de kans op fraude drastisch verminderd. Het systeem zorgt ervoor dat de hoofdaannemer op elk moment een actueel overzicht heeft van wie er op de werf actief is en of zij beschikken over de nodige wettelijke verplichtingen.