Nieuws West-Vlaanderen Gewezen ondernemer Dirk Vanwalle schrijft opus magnum over de geheimen van de kosmos

Gewezen ondernemer Dirk Vanwalle schrijft opus magnum over de geheimen van de kosmos

Gewezen ondernemer Dirk Vanwalle schrijft opus magnum over de geheimen van de kosmos

WAREGEM – Ex-ondernemer en topconsultant Dirk Vanwalle (73) heeft een op zijn zachtst gezegd merkwaardig en ook erg lijvig (669 bladzijden) boek geschreven. Niet over ondernemerschap, maar over het heelal, de kosmos en de natuur die de mensheid domineert. Titel van het werk: “Wie niet naar de sterren kijkt, zal nooit de aarde zien.”    

Waregemnaar en burgerlijk ingenieur Dirk Vanwalle werkte in de beginjaren van zijn carrière onder meer voor Barco en ruilde dat bestaan in voor een leven als professioneel consultant op het allerhoogste niveau, onder meer voor McKinsey. Eind de jaren zeventig, begin de jaren tachtig schreef hij bijvoorbeeld mee aan het zogenaamde Belgisch Textielplan. In een latere fase kocht hij bedrijven op om er een turn-around te realiseren en ze daarna opnieuw te verkopen. In 2011 deed hij dat voor het laatst.

Zijn hele leven al is Vanwalle ook gepassioneerd door natuurkunde en verdiepte hij zich in hoogdravende thema’s zoals de relativiteitsleer, de evolutietheorie, de quantumfysica of de kosmologie. Hyper intellectueel Vanwalle stelt in zijn nieuwste boek dat de mensheid doof en blind is voor wat er zich afspeelt in de natuur en in het grotere, allesomvattende geheel waar we te weinig weet van hebben en alvast ook geen vat op hebben. Met veel Gründlichheit formuleert hij vragen en bedenkt wetenschappelijk onderbouwde antwoorden.

Hij gaat in het kort ook even in op het Covid-19 fenomeen, met een wel heel donkere conclusie: virussen zijn een grote bedreiging voor alles wat de mensheid in bijna 14 miljard jaar heeft opgebouwd en finaal zal de mensheid de strijd verliezen. Gelukkig weten we niet wanneer dat zal gebeuren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.