Global Estate Group zet in Duinkerke zijn eerste stappen in het buitenland

OOSTKAMP, DUINKERKE - De West-Vlaamse projectontwikkelaar Global Estate Group start met de bouw van 22 kmo-units in de Franse gemeente Cappelle-la-Grande, vlakbij Duinkerke. Het is de eerste keer dat de ontwikkelaar een project buiten de Belgische landsgrenzen in goede banen leidt. Het nieuwe kmo-park Cap d’Artisans biedt plaats aan lokale handelaars. De verkoop van de units is inmiddels officieel van start gegaan.

Met het nieuwe Franse kmo-park Cap d’Artisans waagt projectontwikkelaar Global Estate Group (GEG) zich voor het eerst aan een project over de landsgrenzen heen. Net als in België is ook in Frankrijk de vraag naar bedrijfsruimte voor kleine en middelgrote bedrijven toegenomen. Global Estate Group heeft in eigen land al tientallen kmo-parken ontwikkeld, en zet nu voor het eerst de stap naar de Franse markt.

"We willen als projectontwikkelaar blijven groeien, en met dit project zetten we opnieuw een mooie stap voorwaarts", aldus Kathleen Dewulf, CEO van GEG (zie foto). "We zijn fier dat we nu ook in Frankrijk het verschil kunnen maken met vooruitstrevend en toekomstbestendig bedrijfsvastgoed. Met dit nieuwe kmo-park hopen we een positieve bijdrage te leveren aan het economische weefsel in Duinkerke."

Expert in kmo-parken

Het kmo-park Cap d’Artisans bestaat uit 22 kmo-units met oppervlaktes van 168 tot 1102 m². Het maakt onderdeel uit van de Zone d’Activité de la Grande Porte, een groot bedrijventerrein dat al enkele jaren een boost geeft aan de economische ontwikkeling van de agglomeratie Duinkerke. Vandaag zijn er al bedrijven gevestigd als Bricoman, Gamm Vert, Flandre Analyses, Goéland Marée, Espitallier Garcia en Creaprim.

Het nieuwe kmo-park komt tegemoet aan de groeiende vraag naar bedrijfsruimte voor kleinere, lokale ondernemers. In de bestaande industriële zone kunnen binnenkort een twintigtal ambachtelijke bedrijven en kleine industrie hun opslagplaats of atelier vestigen. "Door te kiezen voor Cappelle-la-Grande heeft het Belgische bedrijf, waarvan dit het eerste project in Frankrijk is, met visie en nauwkeurigheid prioriteit gegeven aan de dynamiek van onze gemeente en de regio Duinkerke", aldus de commentaar van Julien Gokel, burgemeester van Cappelle-la-Grande.

In principe zouden de eerste bedrijven zich eind dit jaar kunnen vestigen in Cap d’Artisans. De verkoop van de kmo-units is in handen van de Franse makelaar KW ImmoMax. Duinkerke en omgeving verwacht de komende jaren een boost van de economie.

foto: Mediahuis/Het Nieuwsblad