Nieuws West-Vlaanderen Familie Lowyck zoekt en vindt nestwarmte bij drukkerijgroep Graphius

Familie Lowyck zoekt en vindt nestwarmte bij drukkerijgroep Graphius

Familie Lowyck zoekt en vindt nestwarmte bij drukkerijgroep Graphius

OOSTENDE – Om haar positie in de markt van de vouwkartonnen verpakkingen te versterken, heeft de Gentse Graphius Group het Oostendse familiebedrijf Drukkerij Lowyck overgenomen. Drukkerij Lowyck tekende de voorbije jaren voor een forse groei met zijn industriële kartonnageactiviteiten voor food en non-food. 

De site in Oostende blijft operationeel onder leiding van Steven en An Lowyck en alle verwerking van vouwkarton van de groep zal daar worden gecentraliseerd onder de vlag Etiglia Packaging. Met deze acquisitie gaat geen jobverlies gepaard, alle 25 werknemers blijven aan boord.

Voortaan heeft Etiglia twee productiesites, Etiglia Labels in Beersel en Etiglia Packaging in Oostende. Graphius Group voorziet voor Etiglia de komende 2 jaar een investeringsprogramma van 4 miljoen om de verdere uitbouw en automatisering van de drukkerij, stans- en vouwplakafdeling nog meer body te geven. Een R&D afdeling wordt opgestart en belast met de zoektocht naar kartonnen alternatieven voor plastics die op heden nog vaak in verpakkingen wordt gebruikt. Deze ecologische benadering kadert in de algemene visie rond duurzaamheid binnen Graphius Group.

Volgens Denis Geers, CEO Graphius Group, is de overname van Lowyck een belangrijke stap in de verdere uitbouw van Etiglia. “Voortaan kunnen we de integrale verwerking van vouwkarton in huis waardoor we naast een forse uitbreiding van onze productiecapaciteit een betere service kunnen bieden aan onze klanten”, aldus Geers.

Steven Lowyck, CEO Drukkerij Lowyck: “Als middelgrote speler is het niet evident om permanent te investeren in meer performant materiaal en met de overname door Graphius Group weten we de continuïteit voor onze klanten en medewerkers op lange termijn te verzekeren.”

Etiglia Packaging

Etiglia is de label- en vouwkartondivisie van Graphius Group en heeft haar activiteiten in Beersel (Etiglia Labels) en nu ook Oostende (Etiglia Packaging). Drukkerij Lowyck is actief in de productie van zowel commercieel drukwerk als vouwkartonnen verpakkingen zoals snackbakjes, bakjes voor fruit en groenten, sleeves, pralinedozen, etc. Commercieel drukwerk zal verder lopen onder de naam Drukkerij Lowyck, vouwkarton onder Etiglia Packaging.

Bij Graphius Group werken in totaal maar liefst 450 medewerkers. Ook de 25 werknemers van Lowyck kunnen er aan de slag blijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.