Nieuws West-Vlaanderen Groep Huyzentruyt haalt 5 miljoen euro op in minder dan drie weken tijd

Groep Huyzentruyt haalt 5 miljoen euro op in minder dan drie weken tijd

Groep Huyzentruyt haalt 5 miljoen euro op in minder dan drie weken tijd

WAREGEM – De West-Vlaamse projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt heeft op drie weken tijd maar liefst 5 miljoen euro opgehaald met zijn pas gelanceerde bedrijfsobligaties (GH’O’s). Met die bedrijfsobligaties konden beleggers investeren in de Poolse vastgoedprojecten van de ontwikkelaar. Door het grote succes zijn de GH’O’s volledig onderschreven en kan je niet meer intekenen. “We zijn onze investeerders heel erg dankbaar voor het vertrouwen. We zullen het geld meteen investeren in nieuwe projecten”, zegt CFO Willem Declercq van Groep Huyzentruyt.

Groep Huyzentruyt haalde vorig jaar een recordomzet van ruim 100 miljoen euro. Dat was 33 procent meer dan het jaar voordien. De verdere groei van de projectontwikkelaar zal vanaf 2024-2025 vooral voortkomen uit Poolse projecten.
De Poolse residentiële vastgoedmarkt boomt en dat blijkt ook uit de prognoses die de projectontwikkelaar voor 2024 gemaakt heeft. Zo zullen er vanaf dan meer units in Polen dan in België worden opgeleverd. Om die ambitieuze groeiplannen te financieren, richt Groep Huyzentruyt zich op investeerders. Zo lanceerde de ontwikkelaar uit Waregem in september vorig jaar voor het eerst bedrijfsobligaties die succesvol werden onderschreven.

Nieuwe groei realiseren

Omdat de vraag naar nieuwe obligaties zo groot was, besliste Groep Huyzentruyt om eind mei opnieuw bedrijfsobligaties op de markt te brengen (via de Poolse holding GH International Investments 2 NV, afgekort GHII2). Eén van die projecten waarin beleggers konden investeren, bevindt zich in Myśliborska, nabij de hoofdstad Warschau.

Op een site van 27.000 m² komen 535 nieuwbouwappartementen. Met de nieuwe obligaties mikte Groep Huyzentruyt op 5 miljoen euro. Instappen kon via coupures van 100.000 euro voor een periode van 3 jaar. In ruil krijgen de investeerders een bruto rendement van 5 procent, waarbij nog 30 procent roerende voorheffing wordt ingetrokken.
“Groep Huyzentruyt mag dan nu al zijn doelstelling voor 2025 behaald hebben, we willen blijven groeien”, aldus CFO Willem Declercq namens de West-Vlaamse groep. “De Oost-Europese markt wint steeds meer aan belang en we willen er nog meer voet aan de grond krijgen. Deze bedrijfsobligaties maken het mogelijk om bijkomend en op een andere manier onze plannen te financieren. We zijn erg dankbaar voor het vertrouwen van onze investeerders. We merkten al dat de vraag naar obligaties groot was, zeker omdat het een mooi bruto rendement van 5 procent garandeert en er geen bank mee gemoeid is.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.