Nieuws West-Vlaanderen Groep Vandecasteele steunt innovatie bij maatwerkbedrijf WAAK

Groep Vandecasteele steunt innovatie bij maatwerkbedrijf WAAK

Groep Vandecasteele steunt innovatie bij maatwerkbedrijf WAAK

KUURNE – Ter gelegenheid van de opening van de vernieuwde garage van de Groep Vandecasteele (Citroën, Peugeot, DS) hadden de eigenaars vorig jaar aan de genodigden gevraagd om een eventueel geschenk op een rekening te storten voor een goed doel.  Het verzamelde bedrag werd aangewend ter ondersteuning voor de De Warmste Week en nog enkele initiatieven, maar ook aan WAAK werd gedacht.

Zo mocht WAAK zopas een financiële ondersteuning van 5.282 euro ontvangen voor het innovatieproject COBOT, nadat de bezoekers met interesse geluisterd hadden naar de deskundige uitleg van Kristof Louagie (projectingenieur WAAK) met bijhorende demonstratie. Zo’n financieel duwtje in de rug maakt het WAAK iets gemakkelijker om dergelijke investeringsbeslissingen te maken, met de bedoeling van de kloof tussen de mogelijkheden van de maatwerkers en de verwachtingen van de markt te kunnen overbruggen.

Een COBOT is een Collaborative Robot (Co-Bot), dat wil zeggen robot met een meewerkende robotarm. De klassieke robot neemt het werk van de medewerker over. Een cobot assisteert de medewerker bij werken die te fijn, te moeilijk, te complex zijn, of waarbij je niet toekomt met twee armen. Een cobot is dan een stabiele, geborgde en veilige derde arm. Cobots zijn niet specifiek voor maatwerkbedrijven. Ze kunnen toegepast worden in om het even welke sector.

Meerwaarde

WAAK is niet aan zijn proefstuk toe met cobots die al worden gebruikt in het precisie-bestukken van elektrische componenten en in het geborgd schroeven van schakeldozen. Het wordt interessant om de moeilijkste taken via een cobot te laten uitvoeren. Op die manier kan een Maatwerkbedrijf klanten van hogere toegevoegde waarde-activiteiten bedienen, met inzetten van mensen met minder mogelijkheden en toch de kwaliteit 100 % garanderen en borgen.

Een Cobot is gewoon ‘te koop’, maar vergt weel knowhow en expertise om hem ‘klaar’ te maken voor een specifiek project (tafel, positionering, software, dosering, …). WAAK heeft die kennis in huis en is daarmee koploper in zijn sector. “De milde schenking van Groep Vandecasteele wordt bijzonder gewaardeerd”, aldus Tim Vannieuwenhuyse namens WAAK. “Het zal de missie 100 % ten goede komen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.