Nieuws West-Vlaanderen Group Depre (Beernem) investeert fors in de haven van Zeebrugge

Group Depre (Beernem) investeert fors in de haven van Zeebrugge

Group Depre (Beernem) investeert fors in de haven van Zeebrugge

ZEEBRUGGE – Depre Storage & Handling, gespecialiseerd in de op- en overslag van breukrijst en agro-grondstoffen, heeft officieel de nieuwe opslagloodsen en kaai in de haven van Zeebrugge in gebruik genomen. Door een investering van 6 miljoen euro wordt de opslagcapaciteit voor grondstoffen van 33.000 ton uitgebreid naar 65.000 ton.

Depre Storage & Handling (kortweg DSH) maakt sinds 1 januari 2015 deel uit van Group Depre uit Beernem. Group Depre is een familiale groep van bedrijven gespecialiseerd in hoogkwalitatieve dierenvoeding voor zowel nuts-, sport- als gezelschapsdieren. Met een totale omzet van 450 miljoen euro en een directe tewerkstelling van 400 personen verspreid over 8 productievestigingen in België, Nederland en Frankrijk, behoort Group Depre tot de top in West-Europa. Group Depre is gespecialiseerd in 4 deelactiviteiten die een rol spelen in de productieketen van voeding. Vooreerst produceert Group Depre mengvoeders voor de intensieve veeteelt. Daarnaast is ze actief in de productie van petfood voor vogels en knaagdieren enerzijds en voor hond en kat anderzijds. Tenslotte heeft Group Depre een belangrijke activiteit uitgebouwd in de trading en op- en overslag van plantaardige grondstoffen.

Flexibiliteit troef

Door de nieuwe uitbreiding beschikt DSH voortaan over 13 polyvalente loodsen. Zowel voor de eigen bedrijven van Group Depre als voor externe klanten worden er goederen zowel voor veevoeding als voor de menselijke voeding ingeklaard. De uitstekende ligging van Brugge/Zeebrugge en de mogelijkheid om goederen aan- en af te voeren met coasters, lichters, containers en vrachtwagens, maken van DSH de ideale hub voor tussenopslag van grondstoffen voor de Belgische en Franse mengvoederindustrie. De grote troef van Depre Storage & Handling is de flexibiliteit waarmee de aanvoer en opslag van de grondstoffen voor de verschillende klanten wordt gerealiseerd. De loodsen kunnen exclusief gebruikt worden om kruis-contaminatie met andere grondstoffen te voorkomen.  Ook het ingezette materiaal kan toegewezen worden aan een bepaald type grondstof of locatie.

Naast de uitbreiding van de opslagloodsen werd ook een nieuw fumigatieterrein aangelegd.  Het havenbedrijf van Zeebrugge zorgde voor een verlenging van de aanlegkade aan het Groot Handelsdok.  Zo kunnen nu ook coasters met een diepgang van 6,7 meter aanleggen aan de nieuwe loodsen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.