Nieuws West-Vlaanderen Gunther Ghysels verhuist met Get Driven mee naar Berlijn

Gunther Ghysels verhuist met Get Driven mee naar Berlijn

Gunther Ghysels verhuist met Get Driven mee naar Berlijn

KORTRIJK – Het sinds kort in Hangar K gevestigde Get Driven zal in 2020 ook in Duitsland uitrollen na een recente en succesvolle lancering van een app en daaraan gekoppelde software. Get Driven leidt studenten op die plaats nemen in de wagen van de klant, voornamelijk zakenmensen, om hen tijd of veiligheid te verkopen. In 2019 genereerde Get Driven 1,7 miljoen euro omzet en mikt op een ebitda van een goeie 500.000 euro. Get Driven zal zelf om en bij een half miljoen euro investeren in de lancering in Duitsland bestaande uit software, marketing en lokale profielen.

Door bijna 2 jaar fors te investeren in een unieke software en app slaagt CEO Gunther Ghysels er in elke maand met een team van slechts 3 personen meer dan 400 opgeleide drivers over het hele land uit te sturen, goed voor een equivalent van ongeveer 50 fulltimers. Na een aantal testen mede door gewonnen awards in Stockholm en Lissabon viel het oog
voor een introductie van het concept in Duitsland en het VK. Duitsland is eerst aan de beurt. Oprichter en CEO Gunther Ghysels (27) zal voor de lancering mee naar Berlijn verhuizen waar Get Driven kantoren huist in het befaamde The Factory, een beloftevolle talenthub waar bedrijven als Spotify, Uber en Zendesk ook gevestigd zijn.
“Momenteel registreren we wekelijks een kleine 100 nieuwe gebruikers op de app, quasi organisch”, aldus de CEO. “Het potentieel in België is groot, momenteel hebben we een kleine 3.000 bedrijven die geregistreerd zijn op ons platform. Het potentieel schat ik rond de 20.000, wetende dat we momenteel Wallonië quasi niet beleveren en het nog steeds vrij ongekende concept. Los daarvan heeft de Duitse markt een veelvoud van het Belgische potentieel. Er is een absolute market fit, er is heel veel interesse, maar het wordt een hele uitdaging tractie te creëren. We zijn er nieuw, we zijn first mover met een ongekend concept. Als alles op schema blijft, starten we in april.”

Zonder extern kapitaal

Naast kartrekker en oprichter Gunther Ghysels is mede aandeelhouder Steve Rousseau gekend van House of Talents mede aandeelhouder. Get Driven is één van de populairste scale-ups van het afgelopen jaar maar ging voorlopig nog niet in zee met een private equity speler en heeft dus geen extern kapitaal aan boord. Volgens bepaalde spelers in private equity is de waardering intussen de kaap van 10 miljoen euro voorbij. Get Driven zal zelf om en bij een half miljoen euro investeren in de lancering in Duitsland bestaande uit software, marketing en lokale profielen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Oostende, Roeselare
Oostende

Titeca volhardt in zijn overnamepolitiek

ROESELARE - Aan een sneltreintempo blijft de Roeselaarse accountancygroep Titeca zijn activiteiten uitbreiden, en dat steevast via overname van gelijkgestemde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.