Nieuws West-Vlaanderen Guy Pieters levert grote bijdrage aan Arc de Triomphe-project van Christo

Guy Pieters levert grote bijdrage aan Arc de Triomphe-project van Christo

Guy Pieters levert grote bijdrage aan Arc de Triomphe-project van Christo

KNOKKE – De bij West-Vlaamse ondernemers bijzonder goed gekende en hoog gewaardeerde kunsthandelaar Guy Pieters -die ook een eigen galerij heeft in Knokke – levert op zijn manier een belangrijke bijdrage aan het Arc de Triomphe-project in Parijs. De Arc wordt bij wijze van postuum eerbetoon aan de Bulgaarse kunstenaar Christo verpakt. Mede met dank aan Guy Pieters. Het voorbije weekend nodigde Pieters heel wat prominenten uit naar Parijs voor een avondlijk bezoek aan de ingepakte Arc. Onder heen heel wat West-Vlaamse ondernemers.  

Met de Arc de Triomphe in een zilverblauw jasje gaat de ultieme droom van Christo eindelijk in vervulling. Dat is vooral te danken aan de Belgische kunsthandelaar Guy Pieters, zo staat te lezen in het blad Sabato.

Belgische kunsthandelaar Guy Pieters was één van de driehonderd verzamelaars en curatoren van over de hele wereld die werden uitgenodigd voor het event en het galadiner, ter nagedachtenis van kunstenaar Christo. De Bulgaar, die samen met zijn vrouw Jeanne-Claude, vooral naam maakte met textielinstallaties rond landschappen of monumenten. “Nu een van hun oudste projecten toch nog gerealiseerd kan worden, voelt het alsof ze erbij zijn”, zegt Pieters in Sabato. Guy Pieters is een grote fan van Christo.

Hulp bij financiering

“Alle projecten van Christo en Jeanne-Claude worden uitsluitend gefinancierd met de opbrengst van de verkoop van hun ontwerptekeningen, studies, collages en maquettes”, zegt Guy Pieters in Sabato. “Wereldwijd zijn er maar drie galeries die structureel met hun estate samenwerken om die verkopen te realiseren? De andere twee zijn Pace Gallery in New York en Annely Juda Fine Art in Londen. In de zomer van 2019 hadden we een tentoonstelling in Knokke waar we achter gesloten deuren 25 werken uit de ‘Arc de Triomphe’-reeks konden plaatsen in internationale collecties. Daardoor konden we 7 à 8 miljoen euro bijdragen aan het project.”

Het inpakken van de Arc de Triomphe zou in totaal en naar schatting ongeveer 14 miljoen euro vergen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.