Nieuws West-Vlaanderen Haven Zeebrugge rondt investeringsplan van 133 miljoen euro af voor betere infrastructuur

Haven Zeebrugge rondt investeringsplan van 133 miljoen euro af voor betere infrastructuur

Haven Zeebrugge rondt investeringsplan van 133 miljoen euro af voor betere infrastructuur

ZEEBRUGGE – De Haven van Zeebrugge heeft zijn gemoderniseerd vormingsstation voorgesteld en in gebruik genomen. Het gaat om een reeks fundamentele verbeteringen aan de spoorweginfrastructuur, wat het logistieke verkeer veel efficiënter moet maken. De upgrading van de spoorinfrastructuur vergde liefst 12 jaar en aan het project hangt een kostenplaatje van 133 miljoen euro. Als toetje op de taart wordt ook nog werk gemaakt van een volautomatisch magazijn waar treinen hun goederen kunnen lossen.

De spoorinfrastructuur van Zeebrugge is danig gemoderniseerd en moet de logistieke stromen van en naar de haven danig upgraden. De spoorinstallaties waren danig verouderd en dat kwam de efficiëntie van de goederenstroom niet ten goede. Infrabel wil met de aangepaste infrastructuur bedrijven sensibiliseren om meer gebruik te maken van de spoorinfrastructuur, wat ecologischer heet te zijn. Goederentreinen van 750 meter (45 wagons) kunnen nu aan en afrijden. 750 meter is de Europese norm.

In het nieuwe vormingsstation worden enerzijds de treinwagons komende van de verschillende haventerminals aan elkaar gekoppeld al naargelang de bestemming van de treinen. Anderzijds worden de wagons komende van het hinterland gesplitst in functie van de terminals waarvoor hun lading bestemd is. De treinen kunnen nu ontvangen worden in de bundel Zwankendamme, gevormd worden in de bundel Zeebrugge en vervolgens terug vertrekken vanuit bundel Zwankendamme.

Toekomst verzekeren

Om een en ander te realiseren waren onder meer dertien nieuwe sporen nodig. Op termijn denkt Infrabel aan 22 sporen, zodat Zeebrugge nog belangrijker wordt als logistieke hub.

In de haven in Zeebrugge worden jaarlijks 50 miljoen ton goederen in een zeeschip geladen of uit een zeeschip gelost. De haven zorgt voor zo’n 20.000 jobs. Ongeveer 15 procent van alle goederen wordt per spoor van of naar de haven vervoerd. Het spoor is er dus al een onmisbare bondgenoot voor het vervoer van allerlei goederen naar het Europese binnenland. Door de verwachte groei van de haventrafieken en de ambities van Port of Antwerp-Bruges om daarvan meer per spoor te vervoeren, zal het belang van het spoorvervoer naar verwachting alleen maar toenemen. Deze uitbreiding van de spoorinfrastructuur is daarom voor de toekomst van de haven in Zeebrugge een cruciale investering, zo zeggen alle experts.

foto: Mediahuis

Reageer op dit bericht

Reacties

Roland R. 2023-01-24 07:25:09

De verbinding van Zeebrugge met de rest van het spoorwegnet gaat minder snel vooruit. Aan het derde spoor tussen Brugge en Zeebrugge zie ik nog niet veel resultaten. Aan het derde en vierde spoor tussen Brugge en Gent wordt al meer dan dertig jaar gewerkt, en het einde nog nog lang niet in zicht.

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.