Nieuws West-Vlaanderen Haven Zeebrugge tekent nieuw samenwerkingsakkoord in Japan

Haven Zeebrugge tekent nieuw samenwerkingsakkoord in Japan

Haven Zeebrugge tekent nieuw samenwerkingsakkoord in Japan

ZEEBRUGGE – Tijdens de Belgische handelsmissie in Japan, heeft de Port of Antwerp-Zeebrugge zijn samenwerkingsakkoord met de haven van Nagoya nog maar eens verlengd. De bilaterale relatie heeft een lange voorgeschiedenis.

Als overslaghaven voor de invoer van auto’s ‘Made in Japan’ is de haven van Zeebrugge al lang ‘incontournable‘. De Japanse partner, Port of Nagoya, staat bekend als een belangrijke haven in Japan. Japanse rederijen, verladers, expediteurs zijn er kind aan huis. Zeebrugge, de grootste autohaven ter wereld, ziet op jaarbasis bijna een kleine helft van alle nieuwe auto’s uit Japan komen.

De sterke banden die zowel Antwerpen als Japan met Nagoya onderhouden heeft een lange voorgeschiedenis. Nagoya is de vierde belangrijkste stad van Japan, en dat zegt al genoeg. Japan is een economische supermacht, belangrijker dan pakweg de economie van Frankrijk of Engeland. Antwerpen had al meer dan 35 jaar een zusterverdrag met Nagoya. De haven van Zeebrugge ondertekende in 2013 een vriendschapsverdrag met deze havenstad. Nu werden die commerciële relaties aangehaald en verlengd.

Nagoya herbergt de grootste auto-exporterende haven ter wereld, en de haven van Antwerpen-Brugge is op zijn beurt de grootste auto-importhaven ter wereld.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.